Löpning Kläder, Skor & Prylar 8 inlägg 3905 visningar

Sportaffärer i Monte Gordo m. omnejd

Nisse
1956 • Östersund
#1
27 april 2010 - 09:56
Gilla
Vi ska på semester till Monte Gordo, Portugal, och tänker förståss kika in på lite sportaffärer, som vanligt. Man kanske kan hitta nåt fynd nånstans. Eftersom det finns så mycket kunnigt folk på detta forum, och flera som kanske varit i Monte Gordo, tänkte jag slänga in lite frågor här.

Är det billigare att handla löpgrejer i Portugal?

Finns det någon välsorterad sportaffär, då tänker jag mest på löpgrejer, i närheten av Monte Gordo?

Samma frågor har jag om Sevilla, vi ska kanske göra en dagsutflykt dit nån dag också.

Är det lätt att hitta löprundor? Har ju sett på Sverige springer på TV4 och det ser mest ut som att stigarna dom springer på går kors och tvärs. Inte nån höjdare att villa bort sig, när man nu har övertalat sambon att vi ska åka dit.

Tack på förhand.
1956 • PARTILLE
#2
27 april 2010 kl 18:55
Gilla
När jag var där 2007, så kan jag inte påstå att shopping av löparprylar var att rekommendera. Det var inte så billigt. Dessutom fanns det inga välsorterade affärrer. Och i de småbutiker som fanns kunde personalen i princip nada.
Vad gäller löparslingor, behöver Du inte oroa Dig. Det finns så det räcker och blir över. Alla slingor är uppmärkta.
Nisse
1956 • Östersund
#3
27 april 2010 kl 19:13
Gilla
OK. Tack för svaret.
Ellie
1964 • Lindome
#4
27 april 2010 kl 19:52
Gilla
Välsorterade bra sportaffärer: nej!
Löprundor: massor...fantastiska stigar i pinjeskogarna, löpning på stranden om man vill det...hur mycket som helst att välja på. Även fin löpning i bergen en bit från Monte Gordo.
Jag har rest dit med Springtime och de hade bra kartor för orientering; kanske ni kan höra med dem var ni kan få tag i det...det är lätt att villa bort sig i pinjeskogarna. Lite labyrintvarning, men med karta inga problem.
Skall ni till Monte Gordo måste jag också passa på att rekomendera den lilla restaurangen med gröna plaststolar på stranden: underbar grillad tonfisk!!!!
(Nästan mitt emot Yellow Monte Gordo Beach Hotel...)
1956 • PARTILLE
#5
28 april 2010 kl 06:06
Gilla
Ja just det! Att inte hänga med på bergspasset i Odoleite är närmast att betrakta som ett helgerån. Fantastisk upplevelse. :-)
Nisse
1956 • Östersund
#6
29 april 2010 kl 12:09
Gilla
Tack för tipset att försöka fixa fram en karta över löprundorna. Ska maila Springtime och fråga. Tack också för restaurangtipset, alltid bra att veta.
Mera såna tips, tack.

Men jag måste säga att jag blir lite förvånad över att det inte finns bra sportaffärer i omgivningarna, portugiserna brukar väl vara duktiga på att springa, eller? Men kanske tar dom det lite enklare än oss, behöver inte så mycket utrustning som vi ;-)

Kom att tänka på när jag pilgrimsvandrade i Spanien -06. Kände direkt att mina kängor var till mer skada än nytta och letade i städerna efter en bra butik med typ löparskor. Nästan omöjligt att hitta. I Burgos t ex hittade jag en skobutik, men bara med flip-flops och tjusiga skor med lackskinn och pärlor. Fann till slut, efter många mil med skavsår, en Intersportbutik i Leon, där jag kunde skaffa mig ett par Salomonskor. Gud va skönt det var att gå med dom skorna istället för kängorna. Sen var expediten som hjälpte mig otroligt intresserad av att lära sig engelska, så han t o m cyklade bort till en annan butik för att hämta ett par skor i min storlek.
Sen hittade jag en liten oas i Sarria, en kombinerad sport- och New age-butik, där jag köpte de bästa löparstrumporna jag haft, dom hette Bund, tror jag. Nu är dom rejält utslitna, så jag hoppas att jag åtminstone hittar dom i Monte Gordo eller Sevilla åtminstone.
Oldboy
1952 • Danderyd
#7
29 april 2010 kl 12:56
Gilla
Passa på att springa barfota på stranden! Underbart, särskilt vid lågvatten när man alltid kan hitta lagom fast sand. Kanske inte alltför långt om man är ovan vid barfotalöpning eller tunna skor, men prova lite i alla fall!
Fötterna blir väl filade också ;-)
Något användbart i löpbutiker såg jag inte till, utom Runners Store-filialen som öppnade i Yellow Beach Hotel när vi var där med Team Stockholm Marathon. Men den är nog inte kvar nu. Sevilla är ju en ganska stor stad så där kan finnas något. Kanske. Googla.
1974 • Lund
#8
29 april 2010 kl 18:02 Redigerad 29 april 2010 kl 18:24
Gilla
Ar pa plats just nu (Frugan vann resan her via jogg.se/crafts) och kan medela att lunchen intogs pa nemnda resturang den ar den besta (2:a gangen vi var der). Det finns flera spar, aker du med springtime sa kommer du fa rundorna visat redan forsta kvellen, det ar ett kvellspass och ett morgonpass varje dag utom bergspassdagan, vilket som dom sager, du inte far missa. Passen har lite olika upplagg med langa intervaller/korta intervaller och lopskola och dom var gjorda sa alla kan vara med oberonde av hastighet. Smygkolla i min traningsdagbog, jag fyller i ner jag kan.

Runners Store har en filial/affer pa plats (pa hotellet) med 20% rabatt jmf med svenska priser men inte fullt sortiment men dom har Craft klader och NewBalance skor, och Polars klockor. Dom har aven skor/klockor att lona for att testa. Dom kan aven filma pa plats for att kolla dina befintliga skor utan seljsnack, mycket trevligt. Om du undra om exakat priser kan jag kolla upp det men joggposta, och antagligen kommer jag inte kolla foren vi kommer hem pa lordag. (Ursekta avsakanden av svenska tecken)

Manga av ledarana och dom fran affererna foljer med/haller i loptraniongen sa man kan fraga om rad och fa hjalp ner som.

Linda har bloggat om det har: http://zingorina.blogg.se
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.