Löpning Övrigt 3 inlägg 7151 visningar

Omräkningstabell för löphastighet mellan män & kvinnor?

Louise Böregård
1978 • Göteborg
#1
17 maj 2010 - 16:07
Gilla 
Jag har hört att det ska finnas någon form av omräknigstabell för att någorlunda rättvist kunna jämföra kvinnors och mäns löparresultat. T.ex har män och kvinnor olika maxgräns för tiden på löpartestet inför antagningen till Polishögskolan.

Jag tränar mycket tillsammans med killar och uppskattar det på många sätt men hur jag än tränar så är jag alltid sämre än killarna och jag håller helt enkelt på att tröttna på att hela tiden komma sist. Jag skulle behöva lite fakta kring olikheter i mäns och kvinnors prestationsförmåga i löpning och helst om det finns någon form av omräkningstabell för tid/km för kvinnor och män som jag kan använda mig av för att mentalt komma igen?

Finns det någon som har länk till bra läsning på detta område?

1943 • Täby
#2
17 maj 2010 - 16:20
Gilla 
Nedan finns en länk till ett tabellverk som ger omvandlingar även med hänsyn till ålder.

En enkel omvandling är annars att lägga på 10% på männens tider för att få ett jämförbart mått på kvinnors löpprestationer. Det fungerar hyfsat i alla åldrar.
http://www.howardgrubb.co.uk/athletics/wmalookup06.html
Erika Schönborg
1966 • Vallda
#3
17 maj 2010 - 20:17
Gilla 
På hemsidan nedan finns uträkningar för "Age graded calculation". Uträkningen tar hänsyn både till kön och ålder och kan användas för att räkna ut prestation i ytterligare än dimension än bara kön.
http://www.runningforfitness.org/calc/vo2.php
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.