Löpning Skador & Rehab / göteborgsvarvet 3 inlägg 2624 visningar

springa varvet eller ej (knä o fotproblem)

Karl-Johan Rosin
1979 • Göteborg
#1
21 maj 2010 - 09:31
Gilla
Hej!
Råd är välkomna..
Har tränat rel hårt inför varvet iår varav en hel del asvalt. för 3 v sedan åkte jag på löparknä och blev ordinerad stretch, vila och voltaren. Har inte löpt sedan dess. knäproblemen känns ok nu men jag har fått ont i foten.. Insidan 1 cm ovan hålfoten finns en muskel som är öm och ngt svullen samma ben som löparknät. Troligen inflamation. Tävlingsmänniska som man är och vadslagning med polarna vill man ju gärna springa, kommer säkert bita ihop o ta mig runt men är lite osäker på hur man kommer må efteråt. Invalid i en vecka låter ju inte speciellt kul. Går o småhaltar idag när jag går normalt, var ute en sväng o löpte i tisdags och hade ONT efteråt.
What to do?
Lycka till ni som springer imorgon!
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
21 maj 2010 kl 09:53
Gilla
Invalid i en vecka kan man väl ta!? Men vad sägs om rehab hela sommaren? Kanske efter att ha brutit vid 17 km:-(
Var en man och visa att du kan fatta ett klokt beslut!
Johan Bäck
1971 • Örebro
#3
22 maj 2010 kl 12:59
Gilla
Kan du inte ens GÅ utan att halta ska du absolut inte lubba 21 km. Du riskerar inte bara att förvärra dom skador du redan har, utan risken är stor att kroppen kommer försöka "skydda" dom skadade områdena genom att ändra teknik med stor risk för snedbelastningar i andra knät, höfter, rygg, axlar och nacke.

Vila nu och kör igen om ett år, eller ett annat lopp (finns ju en uppsjö av halvmaror) lite senare, när du är frisk - vadet måste ju rimligtvis vara giltigt oavsett vilken bana det springs på.

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.