Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 8687 visningar

Plötslig smärta i vaden

Marcus Larsson
1979 • Örebro
#1
22 maj 2010 - 21:37
Gilla 
För ett par dagar sen så hugg det till i vaden efter ca 7kms löpning, jag var tvungen att sluta springa o gå hem.... Det var helt omöjligt att fortsätta. Det känns som att muskeln "krampar" o drar ihop sig. Nån dag efteråt så känns det inte när jag går eller joggar lätt s att jag bestämmer mig för att prova igen. Efter 2km kommer samma smärta tillbaka igen o det blir till att gå hem igen. Det är något under mitt på vaden det gör ont.
Är det någon som varit med om just detta o vad gör man isf åt det?
1977 • Borlänge
#2
22 maj 2010 - 22:40
Gilla 
Välkommen in i klubben.. =( sök på GUBBVAD på forumet kryllar av trådar.
1975 • Alingsås
#3
23 maj 2010 - 08:05
Gilla 
Låter som en lätt bristning. Jag fick samma för ett år sen, plötslig smärta o sen krampkänsla. Tyvärr vila som gäller.
Kolla Påls inlägg här: http://jogg.se/default.asp?sida=forum&subid=11091&searchstr=
Leif Jonsson
1969 • -
#4
15 juni 2010 - 11:16
Gilla 
Råkade själv ut för något liknande förra veckan. Efter ca 7 km började det strama i båda vaderna. Inget konstigt i sig tänkte jag och fortsatte springa med full kraft. Efter ytterligare 1 km så krampade det till ordentligt i den ena vaden, dum och envis som man är försökte jag fortsätta ytterligare några hundra meter med hopp om att det skulle släppa. Sedan var det bara att inse fakta och avbryta helt och halt gående hem. Var helt övertygad om det var någon form av kramp men samtidigt kändes det inte riktigt som det. Kunde sedan inte gå normalt på 2-3 dagar men allteftersom släppte det och kändes sedan bara som lite kvarvarande träningsvärk.

Trodde nu (6 dagars vila) att jag var redo för att springa igen men det tog ca 400m så kom exakt samma smärta direkt igen. Nu blev jag riktigt orolig och började leta förklaringar på nätet så fort jag kom hem.

Av de trådar jag läst verkar det stämma in hyfsat på det som kallas gubbvad. Är det samma sak som bristning eller skiljer det sig. Har inte riktigt fått grepp på vad gubbvad egentligen innebär. Någon?1971 • Vagnhärad
#5
15 juni 2010 - 11:33
Gilla 
jag har haft precis samma problem. trodde det var en muskelbristning men jag tror att det är den såkallalde gubbvaden. Jag har börjat köra med kompressionsstrumpor och mina problem har upphört. vet ej om detta är helt rätt men det har funkat för mig. Hoppas att det går över. lycka till
Marcus Larsson
1979 • Örebro
#6
1 september 2010 - 09:13
Gilla 
Har nu kört exentriska tåhävningar konsekvent varje dag sen maj. Nu springer jag för fullt men fortfarande finns känslan kvar i vaden när jag springer... stel o "kramp-liknade" känsla. Har jag ökat träningsmängden för fort? Skall jag inte fortsätta med tåhävningar nu när "gubbvaden" är borta?
1965 • Kungsholmen
#7
1 september 2010 - 10:24
Gilla 
Gå till naprat? Då jag drabbats av gubbvad så förvinner alla besvär inom 1-2 veckor, men det finns givetvis olika grader av besvär. Du kanske fick en svår ärrbildning i muskeln?
Jag skulle besöka en naprapat.
Johan K
1974 • ÖREBRO
#8
1 september 2010 - 10:35
Gilla 
Kolla upp någon sjukgymnast. Ofta kan problemet tydligen komma från rygg eller nacke. Jag har haft problem med båda mina vader och fått det avhjälpt av sjukgymnast. Det i kombination med fem miljoner tåhävningar per dag och alternativ träning.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.