Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 14157 visningar

Ond knöl på baksidan av hälen

pia
1966 • Märsta
#1
10 juni 2010 - 09:53
Gilla
Jag har sedan i början av april haft väldigt ont i min högra häl. Det började helt plötsligt. Jag hade tagit det väldigt lugnt med löpningen under vintern och tog väl i för mycket med träningen antar jag. Nu har det bildats en hård knöl på baksidan av hälen (känns som ben) och hälen känns stel och gör ont. Förutom att jag sprang en liten "testrunda" igår på 3 km så har jag hållit upp med löpningen i fem veckor och cyklat istället. Jag gör också exentriska tåhävningar, vilket dock är väldigt trist i längden. Min företagsläkare påstod utan att titta närmare på hälen att det var hälseneinflammation och ordinerade Diclofenac, vilket jag inte tyckte hade någon som helst effekt. Nästa vecka skall jag gå till en ortoped istället, får hoppas det ger lite mer. Så, vad gör man? Vad är det jag har drabbats av? Kan man bli av med benutväxten utan operation? Kan kortison hjälpa? Och framförallt, är det farligt att springa trots att det gör ont?

Hälsningar frustrerad löpare
Magnus Hallin
1986 • Sollefteå
#2
10 juni 2010 kl 10:38
Gilla
Hej, jobbar i sportaffär och hade en kund med liknande besvär. Kommer dock inte ihåg vad vår ortopedingenjör sa om det men ortopeden kommer kunna hjälpa dig vidare :-)
Mikael Fermhede
1957 • Åsa
#3
10 juni 2010 kl 14:33
Gilla
Låter som en bristning av hälsenan vid fästet, vilket är ganska brett över baksidan, hälen. Lite som en tennisarmb´ge fast på fel ställe !
Läker själv men tar tid och excentrisk träning har visad god effekt, snabbare läkning. Kortisoninj här skall man undvika ! Du kan konditionsträna under tiden ( ge det åtminstone 2 veckor) med cykel eller lågintensiv löpning med puls under 140, värm upp noggrant !
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.