Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 3371 visningar

Programvara till Mac för Forerunner 305

Henrik Troselius
1976 • Huddinge
#1
6 augusti 2010 - 10:36
Gilla
Hej.

Jag är helt ny på jogg.se och har nyss köpt en Forerunner 305. Programvaran som medföljer är inte rolig och många använder Sporttracks som jag har förstått. Problemet är att det inte finns till Mac så min fråga är. Kan någon av alla er rekomendera ett bra program för Garmin Forerunner 305 till Mac?

/Henrik
1976 • -
#2
6 augusti 2010 kl 11:58
Gilla
IMHO så är Garmin Connect ( http://connect.garmin.com/ ) ett bra online-alternativ. Man kan ladda upp sin data, få ut lite enkla rapporter och dela med sig av sina pass.

Vill man dessutom skryta med sina rundor på Facebook så kan man använda http://apps.facebook.com/mymotionbased/ för att visa sin Garmin Connect-data där.

Det enda som jag saknar är ett vettigt dokumenterat API så att man kan komma åt sin data på GC och göra lite vad man vill med den.

Annars har jag testat Ascent, TrailRunner och ett danskt gratisalternativ som jag inte minns namnet på men antingen är dom alldeles för avancerade/komplicerade för mina behov eller så blev dom grymt slöa efter att man lagt till några månaders träning.

Ett oumbärligt program är LoadMyTracks ( http://www.cluetrust.com/LoadMyTracks.html ) så att du kan ladda ner logg-filerna från din FR till datorn. Brukar ha som vana att tömma FR var tredje vecka ca och har alltså ett helt gäng sparade loggfiler på datorn. Så skulle det dyka upp ngt fantastiskt program i framtiden så kan man enkelt importera sin historiska data.
Sverker
1959 • Vitaby
#3
18 augusti 2010 kl 17:43
Gilla
Jag har just sprungit på löpband med min Garmin och lagt upp på Garmin Connect. Det fungerar ju bra förutom att jag inte får med någon löpsträcka. Det är väl rimligt att man ska kunna gå in och redigera posten och lägga till sin sträcka, men hur gör man ? Går det?
Karin
1983 • Stockholm
#4
18 augusti 2010 kl 18:01
Gilla
Jag använder Garmin Connect. Det är det enda program jag testat så kan inte jämföra med något annat. Tycker det fungerar väldigt bra för att kolla igenom sina pass i efterhand. Jag har dock samma problem som Sverker, att jag inte kan redigera passen.
Philip T
1981 • Stockholm
#5
18 augusti 2010 kl 21:13
Gilla
Jag kör trailrunner. Funkar hur bra som helst för mig och finns mycket siffror att analysera efter ett träningspass. Främst gillar jag funktionen att man kan sortera in träningspassen i olika sorter som t ex intervaller, tempopass etc, för att sedan analysera just den sortens träning separat.
http://trailrunnerx.com/
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.