Löpning Träning 2 inlägg 593 visningar

Hellasloppet

Simon Andersson
1983 • Stockholm
#1
16 september 2010 - 10:21
Gilla
Jag funderar på att springa Hellasloppet nu i oktober. Har egentligen alltid tyckt att löpning varit motbjudande, men inspirerad av en kollega har jag satt igång så smått.

Har sprungit sammanlagt kanske tio gånger sedan augusti. Jag är hyfsat grundtränad och det har gått lättare än vad jag förväntad mig. Har sprungit milen fyra gånger tror jag varav en gång på löpband. Då sprang jag på 45min med 1% lutning. Ute sprang jag en runda som jag mätte upp via sidan och då blev resultatet så bra som knappa 41min (är dock osäker på om det kan stämma, kändes verkligen inte så bra...)

Min målsättning är att springa under 40min. Är detta realistiskt? Är Hellasloppet extra tufft (har hört att det är ganska kuperat)? Tacksam för svar!

/Simon
Daniel Grundberg
1983 • Kungsholmen
#2
16 september 2010 kl 18:26
Gilla
Den delen av hellasloppet som går på gammla 5km slingan är kuperad med ett par ganska extrema backar, har uppfattat det som att det är den andra delen av loppet. Den första delen av loppet går längs ältavägen och inleds med en uppförsbacke och sen blir det nerför bort mot ett nytt väldigt plant löpspår.

Om jag minns rätt så är 2st branta backar vid 5-6km samt 3st vid 7-9km, men nerförsbackarna är ju ungefär lika många...

Om ditt mål är rimligt vet jag inte, men som nybörjare förbättrar man sig ganska snabbt. Det är värre än de millopp jag sprungit som å andra sidan varit runt Djurgården och i hagaparken som båda är ganska plana.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.