Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 4239 visningar

Funktioner GPS

Johan Andrén
1975 • Sävar
#1
12 oktober 2010 - 19:56
Gilla
Jag använder ett program som heter runkeeper i min telefon för att mäta mina rundor, tycker att det fungerar riktigt bra men jag känner nu att jag skulle vilja ha lite mer information.
Igår sprang jag ett pass som gick ut på att jag startade lungt för att efter hand öka farten, jag vet att jag sprang den första kilometern på 5:30 eftersom jag har mätt den sträckan en gång och kollade klockan vid den passeringen.......vidare talar programet i telefonen om för mig att snittfarten på hela rundan gick i 4:50-tempo.
Jag skulle vilja veta hur fort respektive kilometer gick för det har jag ju ingen aning om, vet någon om det finns något android-program som har den funktionen? Finns den funktionen i en vanlig GPS-klocka?
1981 • Svedala
#2
12 oktober 2010 kl 20:53
Gilla
Endomondo registrerar automatiskt dina kilometertider. Dessutom får du dem upplästa via hörlurarna vid dina kilometerpasseringarna under löprundan.
1981 • Kristianstad
#3
12 oktober 2010 kl 21:01
Gilla
Jag använde Runkeeper ett tag och var aldrig riktigt nöjd. Gick sen över till Runmeter och blev nöjdare, men inte tillräckligt nöjd.

Det programmet läser upp tiderna vid varje kilometerpassering om du vill och du kan se statistiken efteråt, programmet kostade 38 kronor, men är rätt bra om du inte är så noggrann med att sträckan är exakt. GPS:en i telefonen är alldeles för dålig för att få exakt mätning, oavsett program.

Vad jag förstått så är GPS-klockor noggrannare och du kan få informationen i klockan, vilket gör att jag kommer att önska mig en Garmin 305 i julklapp.
Johan Andrén
1975 • Sävar
#4
12 oktober 2010 kl 21:33
Gilla
Tack för tipsen, ska testa dom och se om dom tillmötesgår mina önskningar bättre :) Men naturligtvis är det så att ändamålsenliga gps-klockor är bättre, nån gång blir det väl att investera i en sån också men för tillfället tycker jag att jag klarar mig med telefonen.....dessutom tycker jag att den i regel verkar mäta lite för kort vilket kan vara bra ur ett psykologiskt perspektiv, man pressar sig lite extra eftersom man känner sig dålig :)
Jag tycker att en viss kilometertid kan vara ganska slitig enligt telefonen men sen då jag tex springer något backigt terrängspår som är kontrollmätt så håller jag "samma" kilometertid.....jag gillar att bli lurad på det sättet, att bli kallad för dålig är något som sporrar mig, även om det bara är en telefon som säger det så blir jag förbannad och tar i mer...ha ha
Christer Sjölen
1952 • Sundsvall
#5
12 oktober 2010 kl 23:16
Gilla
Det absolut bästa sättet att få fram info om löpturen är givetvis att använda
SportTracker som det står en del att läsa om här på jogg.Är väl det bästa analys-programmet som finns vad jag vet.Gamla versionen 2.1 är gratis o kan importera filer i olika format.
Använder själv ibland en xperia med alt Endomondo eller Winsport-Tracker.Från Endomondo som finns till de flesta telefoner kan man ladda upp logfilen till deras hemsida o sedan använda exportfunktionen och föra över till SportTracker.
http://www.sportstracklive.com/ verkar ha kommit med en ny androidapp v2.20
som verkar lovande,den loggar bl.a tempo både sista 200 o 1000 m.

Att noggrannheten skulle vara sämre i en telefon än i en gps-klocka är inte sant.Har vid ett antal tillfällen testat samtidigt med både garmin 305 som jag normalt använder och telefonen.Telefonen är minst lika bra om inte bättre i tät terräng, kanske har den en större antenn.
1981 • Kristianstad
#6
13 oktober 2010 kl 13:53
Gilla
Johan:

Alla har vi våra sätt att använda tekniken =) Själv vill jag har så korrekt information som möjligt, och stör mig på att iPhonen ständigt mäter för snävt i svängarna. Enda gången den mätt korrekt för mig är ute på landet, och jag springer oftast i stan.

Christer:

Konstigt, för det är tvärtemot vad jag sett på andra ställen. Hoppas jag får en klocka som är bättre än min telefon, för annars kommer jag att bli besviken. Min iPhone mäter konstant (utom i ovanstående fall) 200-300 meter fel på en runda.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.