Träning efter förkylning - Löpning
Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 4067 visningar

Träning efter förkylning

Inger Walfridson
1964 • torsby
#1
10 december 2010 - 13:09
Gilla 
När ska man egentligen kunna börja träna efter en förkylning? Har varit förkyld sen den 25 nov och blev piggare i måndags, stack ut på en 5km jogg och blev jätte trött, körde inomhus crosstrainer och roddmaskin dagen efter och på onsdag fick jag ont i halsen och snorig igen, nu känner jag mig trött i kroppen men har inte något halsont däremot huvudvärk från och till, Har hört att man kan träna bara man inte har ont i halsen, vågar jag sticka ut på en löprunda igen eller är risken att det får bakslag? har tappat jätte mycket form och ork på dessa veckor.
1963 • Bromma
#2
10 december 2010 - 13:13
Gilla 
Du har nog inte tappat så mycket, det låter som om du inte hunnit bli friska än! Ta en lugn promenad o känn efter. Känns det bra så jogga lite i morgon. Att skynda långsamt är ofta det snabbaste sättet...
Inger Walfridson
1964 • torsby
#3
10 december 2010 - 19:27
Gilla 
Tack det var uppiggande att höra, bara termometern kryper upp så man kan gå ut och köra några träningspass, funderar på löpband inne? kanske vore bra, istället för att gå ut o jogga? Vet någon något om Crosstrainer ger det bra underhåll för löpnings formen?
Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#4
11 december 2010 - 08:25
Gilla 
Hej!

Har letat efter utrustning för hemträning när väder eller skador sätter stop för löpning. De tre alternativen jag funderade på då var löpband, motionscykel eller crosstrainer.

De flesta löpband för hemma bruk skall vara ganska dåliga och skall man ha ett löpband för att faktiskt träna löpning på skulle man gå upp rejält i pris. Ingen egen erfarenhet av dessa själv men så har jag läst. Hemmalöpbanden i prisklass 4 - 6000 kr skall mest vara till för raska promenader och slits väldigt fort om du skruvar upp hastigheten mot max. Någon som har egen erfarenhet? Men av denna anledningen skippade jag iaf löpband.

Crosstrainer provade jag en 4 - 5 st ute i sportbutiken och avskrev dessa direkt. Det kändes inte alls som de riktiga stepmaskinerna på gymmen. Nä, detta är inget för mig.

Cykel är väl beprövat och även lite billigare motionscyklar känns som helt ok kvalité. Dessutom är cykel ett bra komplement när skador sätter stopp för löpning. Eller när man bara är sliten, då kan hjärtat få jobba lite medans löpmusklerna inte får jobba på exakt samma sätt som vid löpning.

Nils-Tim
1975 • Stockholm
#5
11 december 2010 - 10:00
Gilla 
Så länge febern och halsontet är borta är det bara köra. Det brukar hjälpa att bli bättre genom att röra på sig efterssom man pumpar runt blodet.

Men kör inte lika hårt och se till att låta kroppen återhämta sig mellan rundorna.

1963 • Bromma
#6
11 december 2010 - 10:44
Gilla 
Med risk för att låta präktig så tror jag ändå att kläder för vinterträning är en bättre investering än hemmamaskiner, om man nu inte MÅSTE träna hemma pga ungar eller andra skäl.

Om man vill köpa nån maskin o prova så rekommenderar jag blocket, det finns många som ger upp sina "nya" liv väldigt snart...

Vad gäller cykling inne så undrar jag om inte ett sånt där "cykelträningsställ" där man cyklar på sin vanliga cykel är bättre än de flesta motionscyklar. Har dock inte provat själv. Det finns ett test i senaste numret av Aktiv Träning. Nån som provat?
noah lacayo
1999 • lund
#7
12 december 2010 - 09:16
Gilla 
du måste lyssna på din kropp om du känner dig frisk så gå utt din kropp beträttar när du kan träna igen så gör jag
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.