Löpning Övrigt 5 inlägg 8688 visningar

Höga fotvalv.

A Carlsson
1967 • Habo
#1
9 mars 2011 - 10:25
Gilla
Några fler som har problem med höga fotvalv, vad använder ni för inlägg, otopediska eller inlägg från Sportaffärer eller räcker det med Framfotspellot? Sätter i trampdynanan i steget alltså problem med rullningen.
Jonas Nilton
1976 • Mölndal
#2
9 mars 2011 kl 12:39
Gilla
Hej,

jag har höga fotvalv enligt de ortopeder som undersökt mina fötter.

Detta tillsammans med en anings pronation har gett mig besvär med "Flexor Digitorum Longus". Jag trodde i flera år att jag hade benhinneinflamation, tills jag i höstas träffade en fenomenal sjukgymnast som kunde visa mig vad mitt problem kom utav.
Innan jag träffade honom hade jag skaffat Ortopediska inlägg på Löp o Sko kliniken i Göteborg. De hjälpte mycket och jag skulle verkligen vilja rekommendera att du tar hjälp av en seriös aktör och inte letar enkla lösningar i diverse generiska inlägg.

Mina fotvalv får nu en bättre support av inläggen och med ett träningsprogram för mina underben så har mina problem drastiskt minskat. Jag vet nu även hur jag ska lägga upp min träning bättre och vilka situationer i löppasset som kan påverka min irritation negativt.
1984 • Göteborg
#3
9 mars 2011 kl 17:11
Gilla
Jag har ruskigt höga fotvalv och supinerar vilket gett mig en hög belastning på utsidan av fötterna. Detta ville Löplabbet korrigera med inlägg. Tyvärr fick jag slänga dessa efter bara några veckor eftersom jag både fick ont samt att det kändes onaturligt.

Utöver denna incident har jag aldrig haft problem med smärta eller liknande pga mina höga fotvalt. .

Jag springer med framfotaisättning där hälen lätt touchar marken.
A Carlsson
1967 • Habo
#4
10 mars 2011 kl 09:41
Gilla
Har haft ortopediska inlägg men, blev en friktion som slutade med en riktig stor blåsa under ena trampdynan & kryckor. 2 år sedan och känner forfarande av det. Därför jag provar andra ex: Footbalance.
1976 • Malmö
#5
10 mars 2011 kl 10:05
Gilla
Höga fotvalv här också, men enligt Ortopeden hade jag dessutom "hopsjunkna" fotvalv i fråmre delen av foten efter mycket mängdträning.

Kör periodvis med inlägg från Löplabbet med inbyggd pelott vilket fungerar kanon. Har haft problem med Plantar Faciitis från och till ifall jag kör mycket löpband då det verkar belasta foten mer. En lös pelott är också skönt att ha till vardags.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.