Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 3934 visningar

Ni med höga fotvalv - och kanske inlägg?

Jonas
1985 • Örebro
#1
21 mars 2013 - 20:08 (Redigerad 21 mars 2013 - 20:09)
Gilla
Mina knän är opererade (artroskopi) och kan snart återgå till lätt löpning med upptrappning. Fick återkommande knäproblem som jag haft tidigare. Tränar mycket rehabövningar just nu med fokus på ben och bålen.
Har haft inlägg innan (ca 3år, fick ont i knän på den tiden) fram tills några månader innan operationen. Fick problem med hugg i ena foten som jag tror (vet ju inte) beror på inlägget så här i efterhand. Nu har jag inte använt dem på länge för rädsla att inläggen skulle ge en felställning då knäna läker. Huggen under foten har minskat en aning, men inte helt.
Mina fötter är ofta trötta (har varit en längre tid även då jag inte sprungit) och behandlas just nu med stötvåg.
Vill gärna att stötvågsbehandlingen ska få bukt på mina fötter - inte att inläggen ska behövas.

Hur som helst.
Tror min gamla knäskada kan ha lurat mig att införskaffa inläggen från första början- alltså knäskadan var till stor sannolikhet inte orsakad av löpträning. Därför vill jag nu inte använda dem för att se vad som händer. Körde en provrunda innan 2a knäts operation på 7km och det gick bra för det redan opererade knät - det andra mådde inte bra :)
Däremot vad skulle hända om jag använder dem på jobbet för att låta fötterna få "vila" eller "återhämta sig" för att sedan lägga dem på hyllan när jag går hem. Hur kommer senor, muskler mm att svara på skiftande användande av inläggen?

Ni som har höga fotval - använder ni inlägg när ni springer eller inte? om ni INTE har inlägg, har ni ömma fötter? berätta gärna hur ni gör för att inte få ont i fötterna och vad eran erfarenhet är.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.