Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2147 visningar

Belastar fötterna olika

Fanny Kindlund
1988 • Solna
#1
12 juni 2011 - 12:50
Gilla
Efter en tids problem med höften/knän/benen överlag har jag kommit fram till att jag belastar mina fötter olika. Högerfoten är hyfsat neutral medan jag supinerar med vänster. Om det är orsaken till mina problem kan jag givetvis inte vara säker på, men det känns som att det i vilket fall som helst kommer ge problem ju mer jag springer.

Min gissning är att jag måste gjuta inlägg som kan räta upp vänsterfoten, men var ska jag göra detta? Hade knäprobem för ett flertal år sen och gjorde då inlägg hos Löplabbet, funkar det att göra likadana? Eller ska jag satsa på att gå till någon form av idrottsklinik? Tips + förslag på andra lösningar mottages tacksamt!
1984 • Göteborg
#2
12 juni 2011 kl 17:26
Gilla
Jag tycker det låter som om ditt vänterben är längre än ditt högra.
Mitt förslag är att gå till en sjukgymnast eller kiropraktor som är specialiserad på löpning.
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#3
12 juni 2011 kl 19:20
Gilla
Jag har exakt samma problem. Efter ett brott på vänster ben så belastar jag högerbenet mer, med resultatet att jag supinerar på den foten. Via min familjeläkare så fick jag remiss till en ortopedtekniker som hjälpte mig att formgjuta sulor. Ska hämta dem i nästa vecka så jag kan inte ge dig något utlåtande än, men teknikern sade att de skulle bygga upp dem lite mer under utsidan av högerfoten för att ge stöd.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.