Löpning Tävlingar & Motionslopp 21 inlägg 4353 visningar

Några tjejer här som ska göra tjejklassikern?

Camilla
1976 • Björklinge
#1
1 augusti 2011 - 14:25
Gilla
Började löpträna igen efter mammaledighet och barnafödande. 3 tunga km i slutet på mars har blivit träning 3-4 ggr i veckan sällan under en mil (med intervaller och tröskelpass). Först var det Vårruset som ett litet mål. Sen fick jag blodad tand, och satt upp tjejmilen som mål...Men nu har träningen gått så bra så det är tråkigt om det slutar där... Så nu har jag tjejklassikern på listan.
Först ut kommer Lidingö Tjejlopp att vara!

Även ett seedningslopp inför tjejvasan! :-)
Någon mer som tänker prova?
< < < 1 2 > > >
Margit S
1961 • Luleå
#2
1 augusti 2011 kl 22:47
Gilla
Ja, jag! Men jag ska börja med Simmet nästa år...Har precis köpt våtdräkt och ska börja Crawlkurs för nybörjare till hösten.
Maria Forslund
1972 • vålberg
#3
2 augusti 2011 kl 09:11
Gilla
Jaaap, börjar med tjejvasan. började springa våren 2010, också här vårruset och fick sedan erbjudande om en startplats i gv som jag nappade på men skadade mig under loppet, tog mej i mål men blev lite för....d över att jag inte kunde springa hela. Skulle gärna ha startat med LL i år men har inte tid just nu då min man också kör klassikern. Lycka till!!
Camilla
1976 • Björklinge
#4
3 augusti 2011 kl 14:53
Gilla
Blev lite inspirerad av dig Marit, så jag har också kollat upp en crawlkurs till hösten. Dock bara 4 tillfällen, men kanske hinner lära sig någonting! Sambon blev sugen han med... så vi får väl gå i omgångar :-)
- Maria, har du anmält dig till tjejvasan redan? Jag kommer nog göra det till veckan, så det inte finns någon återvändo. Alltid klurigt med boende också...och transport....Har kollat lite olika möjligheter...
Emma
1987 • Umeå
#5
3 augusti 2011 kl 16:00
Gilla
Är ett tjejgäng som tänkt att vi ska köra, vi ska börja led LidingöTjejlopp i höst. Får väl se hur det går, jag antar att man måste anmäla till tjejvasan snart, och de andra är studenter så jag vet inte hur det blir. Jag själv har inte åkt skidor sen mellanstadiet kanske och äger inte ens några så det blir ju spännande!
Nina Brundin
1974 • Söderköping
#6
3 augusti 2011 kl 20:42
Gilla
Jag och en kompis har pratat om att köra tjejklassikern, men jag vet inte om hon fortfarande verkligen vill göra det. Men jag har blivit så sugen att göra det att jag nog kommer att göra det även om inte kompisen hänger på. Tänker då börja med Tjejvasan.

Crawlkurs kanske vore något för mig, det var ett bra tips - ska kolla upp det, har aldrig crawlat.
Maria Forslund
1972 • vålberg
#7
4 augusti 2011 kl 20:19
Gilla
Camilla. har hört att ju tidigare man anmäler till tjej vasan då blir det bättre start grupp, ang boende så har jag luskat lite i min by och kommer att bo i mora med några andra från vålberg. Harf annars ingen annan att köra med men jag måste bara innan jag fyller 40 nästa höst, tog första 500 bröst i går i öppet vatten, kändes okej. Ska nu tillfriskna från en förkylning och sedan kör jag järnet. !
Anette Edman
1966 • Årsta
#8
9 augusti 2011 kl 21:49
Gilla
Jag håller också på med tjejklassikern. Halkade in på det för att vi skulle till Idre vecka 8 och ändå passera Oxberg - Mora på hemvägen den dagen Tjejvasan gick, och när jag väl kommit i mål där tyckte jag det var lika bra att köra resten av tjejklassikern. Nu har jag "bara" Lidingö tjejlopp kvar.

Tjejvasan var klart jobbigast, passa på att anmäla er tidigt för att slippa starta i sen startgrupp med obefintliga spår. Tjejvättern var roligast och den gren som har gått bäst för mig. Simningen var lite antiklimax, en kilometer var urlätt även för en långsam bröstsimmare som jag, åtminstone med de bra förhållanden som rådde i år.

Jag har ingen aning om hur det kommer att gå på Lidingö, har provsprungit banan som är jättefin, men jag har för lite tävlingsrutin och risken är att jag hänger med folk runtomkring som är för snabba för mig i och med att jag startar i klassikergruppen. Borde dock lyckas ta mig i mål och i så fall fundera på om en Halvklassiker kan vara nästa mål. Halvvättern blir det nog i alla fall, jag har fått blodad tand för cykling. I skidåkningen vill jag få revansch i tjejvasan med lite bättre förutsättningar, d v s i en tidigare startgrupp och helst utan tö, bakhalt och regn, så den är jag redan anmäld till. Blir det en bra vinter i år också kanske jag får tänka om och uppgradera till halvan.

Sammanfattningsvis kan jag säga att för ett år sedan hade jag aldrig trott att en medioker motionär som jag skulle klara av en tjejklassiker, men det har varit roligt hela tiden och jag har inte känt någon risk att inte klara av det. Genomförandet har varit fokus för mig, men jag har försökt att föreställa mig realistisika tidsmål som ibland nåtts och ibland inte, mycket beroende på förutsättningarna den aktuella dagen. Steget till en halvklassiker är inte så stort men jag börjar även fundera på vilka delar i en hel klassiker som skulle kunna vara genomförbara 2013....
Camilla
1976 • Björklinge
#9
10 augusti 2011 kl 13:36
Gilla
Nu är jag anmäld också till tjejvasan!
Jenny
1983 • Söderköping
#10
2 september 2011 kl 22:09
Gilla
Jag har också som mål att göra tjejklassikern nästa år! Nervös, halvt ångest, men samtidigt sjukt laddad!! Börjar isf med tjejvasan, lika bra att ta tjuren vid hornen direkt...
Det jag är mest osäker på känner jag är väl hur man optimalt lägger upp träningen?
M Lassa
1988 • Stockholm
#11
12 september 2011 kl 14:15
Gilla
Jag har planerat att göra tjejklassikern! Jag är inte speciellt vältränad men det är kul att ha ett mål att sikta på. Hade tänkt börja med Lidingö tjejlopp nästa söndag men var redan anmäld till den och så läste jag sedan att man måste anmäla klassikerdeltagandet samtidigt som man anmälde sig. Så det får bli tjejvasan som blir startskottet för mig! Har knappt åkt längdskidor men en utmaning är alltid roligt!

Det skulle ha varit roligt med någon i närheten som också ska göra klassikern så att man kanske kan träna tillsammans. Min klassikerkompis bor i Trysil, Norge så det blir inte så många tillfällen, tyvärr.

Är liksom jenny lite osäker på hur man ska lägga upp träningen. Det låter klokt att ha simmat lite tidigare så det kanske blir några vändor på GIH-badet. Är det någon veteran som har några god råd att ge?
1980 • säter
#12
12 september 2011 kl 20:00
Gilla
Jag har oxå tankarna. Ska köra klassikern 2013 och tänkte då prova tjejklassikern nästa år, bara för att få testa på alla grenarna.
Jag har åkt kortvasan(otränad och tog ett varv på åkern kvällen innan)och kom runt, sen körde jag öppet spår förra året och insåg att skidor var super kul.
Löpningen är väl det jag gjort mest så det ser jag inte som nåt problem.
Men simning( rädd för hajar och sjögräs) är nog det jag är mest orolig för.
Sen cykling( cykla kan väl alla men har inte pengar till cykel just nu)

Fick en förfrågan om jag ville köra tjejklassikern med ett par kompisar så vi får väl se. Men första start blir då tjejvasan.
Anette Edman
1966 • Årsta
#13
12 september 2011 kl 20:29
Gilla
M Lassa, jag tror inte att man måste anmäla klassikerdeltagandet i förväg till Lidingö. Det man kan göra, om man redan håller på med tjejklassikern, är att ange det på anmälan så får man starta i startgrupp 5, vilket kan vara bra ifall man inte har några seedningsmeriter och annars skulle hamnat i sista startgruppen.

Så om du springer Lidingö nu borde du bli klar efter Vansbro, och det är först när man är klar med alla fyra grenarna som man anmäler sig till klassikerregistreringen. När man närmar sig sista grenen får man dessutom ett påminnelsemail, åtminstone fick jag det nu inför Lidingö.

Angående träningsupplägg så är ett tips att inte glömma bort styrketräningen. Det är lätt hänt att man prioriterar den gren som står härnäst på tur och inte hinner med så mycket annat, jag har själv gjort så. Framför allt till skidåkningen är det bra med starka core-muskler
M Lassa
1988 • Stockholm
#14
21 september 2011 kl 23:30
Gilla
Anette: Tack för bra tips! Jag blev ytterst förvånad när jag blev seedad i startgrupp tre på lidingö tjejlopp. Kan inte varit så många som anmält sig med seedningsmeriter? Jag kommer nog bli ganska omsprungen dock, i varje fall om man skall dömma efter min provlöpning vid Bosön förra veckan.. Det där påminnelsemailet, hur fungerar det? Har du alltså registerat dig till klassiker eller har de en gemensam databas som känner av vad man har gjort? =) Haha!

Styrketräning är en bra heads up. Jag kör mycket rehab (ryggskada) med fokus på bålstabilitet till vardags, men tänker att man borde komplettera med armstyrka till vasan och Vansbro (förutom bålstabilitet då!).

Rebecka: Håller helt och hållet med dig när det gäller hajar och sjögräs! Har du ingen du kan låna cykel av? Man brukar kunna skaka fram någon gammal cresent som rullar bra - kolla annars polisens auktioner! ..eller XXL, de har bra priser på bra saker.
Anette Edman
1966 • Årsta
#15
22 september 2011 kl 19:08
Gilla
Jag tror att de har en gemensam databas för jag har inte registrerat något. Personuppgifter och mailadress fyllde man väl i för varje lopp, och så samkör de. Mailet var ungefär "Vet du om att du håller på att göra en tjejklassiker?" Oj vad jag blev förvånad....

Det var varken hajar eller sjögräs i Vansbro, däremot väldigt många armar och ben.
Jenny
1974 • Knivsta
#16
22 september 2011 kl 19:21
Gilla
Jag tänkte också försöka mig på tjejklassikern, och börjar med Tjejvasan. Är egentligen en väldigt osportig typ, men har kommit i gång någorlunda med löpningen och fick blodad tand efter att ha klarat Tjejmilen med ett i mina egna ögon bra resultat. Fasar mest för simningen. Provade en crawlkurs förra hösten, men lyckades aldrig förflytta mig ens en centimeter framåt medelst crawl. Och så är jag väldigt frusen av mig och har fötter som lätt krampar.
M Lassa
1988 • Stockholm
#17
29 september 2011 kl 16:39
Gilla
Hur gick det för er på tjejmilen, brudar? Fick ni blodad tand? Själv har jag "råkat" anmäla mig till Göteborgsvarvet i euforin efter loppet! =) Det blir mao sim-, cykel- och löpträning efter vasan i februari!
Camilla
1976 • Björklinge
#18
30 september 2011 kl 13:17
Gilla
Lidningö Tjejlopp är nu avklarat! Trodde verkligen inte att det skulle bli nåt. Fick ju problem med ett knä, så det blev ingen tjejmil...sen började jag köra försiktigt efter ackupunktur. Åkte på en förkylning 4 veckor innan det var dags. Blev frisk efter en vecka....började om på 5km distansen, eftersom jag fått rådet av sjukgymnasten att öka sakta..Hann med att komma upp till 7,5km. Blev sjuk igen sista veckan...*suck*....Frisk dagen innan. Joggade runt 2,5km och det var tungt. . MEN............jippi, jippi...loppet genomförde jag..Dagen med stort D, vaknade jag och kände mig rätt lätt i kroppen. Full med adrenalin var jag,....så nära gränsen till att börja skaka som man kan typ. Kunde inte vara still.... Perfekt start fick jag, längst fram...Drog iväg som skjuten ur en kanon, låg 4:a efter första backen. Började inse att jag skulle springa en hel mil och att jag kanske borde ta det lite lugnt. Kände mig jagad...så farten var svår att anpassa. 2 stycken sprang om mig, annars var det jag som fick springa om. Trött var jag som bara den, sista 2 km var det mjölksyra och bara viljan som tog mig framåt. Så fastän jag inte hade sprungit en mil på två månader, eller ens fart...lyckades jag med mitt mål under 55min (och det målet var satt för tjejmilen betydligt lättare bana). Tiden blev 53:29! Så grymt nöjd....... I mål var det som om jag laddade ur totalt... för tårarna började bara rinna....dels så tacksam att jag kunde genomföra loppet, och sen att det gick så bra! Faktum är att jag redan börjar fundera på fler lopp nästa år. Kanske Lidingöloppet 3mil :-)
Maria Forslund
1972 • vålberg
#19
27 oktober 2011 kl 21:47
Gilla
Hej m Lassa, ska också köra gv mitt i klassikern , börjar ju med vasa men ser nog cyklingen som det värsta. dock inte sträckan men fick nyligen reda på att men kör på trafickerade gator. vanligtvis ligger jag på mindre landsvägar.
gött jobbat ni som körde lidingö, abborrbacken sög antar jag!
Daniel Larsson
1967 • Stockholm
#20
27 oktober 2011 kl 22:59
Gilla
Kul läsning Camilla! Hoppas resten av klassikern går lika bra =)
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.