Löpning Övrigt 2 inlägg 5236 visningar

Sjuk i flera månader: Vad kan det vara och vad ska man göra?

#1
18 februari 2018 - 16:24
Gilla 
Hej!
Jag har nu varit sjuk i 2,5 månader och det vägrar gå över. med tanke på att jag är väldigt intresserad av träning är det extremt påfrestande att det aldrig ger sig.
Symtomen är konstant trötthet, vaknar med lite ont i halsen varje dag och har ofta känningar/lock för öronen. Dessutom är min kroppstemperatur någorlunda normal.
Har kollat upp det men läkare kan inte hitta något.

Frågan är då vad kan det vara eller är det någon annan som har haft något liknande?

Läkaren säger att det är virus, vilket jag också anar. men är det vanligt att det sitter i så lång tid eller kan det vara något annat som spökar.
Under denna tiden har jag däremot inte vilat konstant, utan har vid ett flertal tillfällen ansträngt kroppen, vilket självklart har påverkat.
Men om det nu är ett virus vad kan man i så fall göra för att bli av med det? t ex hjälper det att röra på sig, fast utan ansträngning?
1984 • Stockholm
#2
24 mars 2019 - 09:57
Gilla 
Du bör ha fått instruktioner från din läkare. Men av erfarenhet är så inte alltid fallet.

Mitt råd är att du vilar och rör dig måttligt. Det vill säga rör dig utan att anstränga kroppen, som du själv säger. Gå på promenader, sov tillräckligt (!), ät regelbundet och nyttigt.

Om jag hade varit i din situation så hade jag inte pressat kroppen överhuvudtaget. Jag hade givit kroppen de bästa förutsättningarna för att läka sig själv, det vill säga:

* Sov bra
* Ät bra
* Stressa inte
* Gå på promenader
* Städa och lufta lägenheten/huset
* Vila

Hoppas att du mår bättre snart!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.