Löpning Tävlingar & Motionslopp / Tjejmilen 3 inlägg 3938 visningar

Tjejmilen om tre veckor!!!!!

Edith Gr
1992 • Stockholm
#1
11 augusti 2011 - 23:02
Gilla
Hej!

Jag var supertaggad inför tjejmilen när sommarlovet började och tänkte att jag skulle ha massa veckor på mig att jobba upp min kondition. Men sen blev det så att jag åkte på en intensivkurs för att ta körkort i över tre veckor och direkt efter det skulle jag flytta och sen skulle vi ut och segla. Nu först har jag kommit i ordning med allt.

Jag har troligtvis tappat allt jag tränade upp under våren då jag kom upp i att orka springa ungefär 5 km. Nu kanske jag orkar tre........ Tjejmilen är om bara tre veckor och jag vill verkligen orka springa hela vägen utan att typ krypa fram på slutet. Väntar mig ingen rekordtid men jag vill kunna hålla ett normalt joggingtempo hela vägen.

Vad ska jag göra? Är det kört? Jag har gymkort, nära till ett 3 km-spår och massa fritid - bomba mig med tips!
Micke Larsson
1971 • Norge
#2
11 augusti 2011 kl 23:19
Gilla
Spring riktigt långsamma pass så att du kommer tillbaka till 5 km utan att gå, och helst lite till. Fixar du typ 7 km på träning kommer 10 att gå som en dans på tävling.

Men acceptera också att du genom att ha nedprioriterat (slarvat) med träningen under sommaren kommer det att påverka resultatet. Att inte skada dig före eller under loppet är viktigare än möjligheten att kunna genomföra det på en bra tid.
Edith Gr
1992 • Stockholm
#3
13 augusti 2011 kl 02:41
Gilla
Det har du rätt i! Men tack ändå för ett bra tips. Fler?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.