Löpning Tävlingar & Motionslopp / Budapest Marathon 3 inlägg 3244 visningar

Budapest Marathon - första gången & under 4:00 : )

Karibou
1976 • Sundbyberg
#1
3 oktober 2011 - 22:37
Gilla
Så är man tillbaka till kalla Sverige igen (hemma!)
Åkte i fredags till Budapest marathon - gjorde en lugn pass i lördagsmorgon på dem ca sista 6km av loppet + gick i stan under dagen + pasta party på kvällen. Söndag blev det dags. en "liten" redogörelse nedan!

> Lördag: pasta party var ingen riktig party tyckte jag. Pasta var lite tråkiga och inte säkert jag deltar i sånt i framtiden. Fast jag har varit till en PP nu!!! Svårt att sova pga hosta

> Söndag: Upp vid 6:30 - frukost med Special K + havredryck + Oboy/banan. Drink vatten tom kl.7:30. Massor med toa besök pga av vattendrickande (hehehe - klarvit det blev)! kl.8.45 lite massage på ben. kl.9 går jag till starten. Kul att träffa andra löpare på vägen. Så var det dags på riktigt! Lämnar mina grejer och gör en sista besök till toa innan racet (låååånga köer!).
Placerar mig vid 4:00 pace maker och det känns pirrigt i magen.Ingen uppvärmning så de 2 första km följer jag pace makers à 5:27min/km
Banan är rätt bra - ganska platt. Hettan dyker upp tycker jag vid km18/20 och vid km 40 har det hunnit bli 32+!!!
Springer 4K + går 30sek, springer till km8 + 30sek gå - därefter springer jag 2K o går jag 1 min. Sista tre km (39/40/41) går jag 1min. Från km41 är det bara att springa så fort som möjligt för att bli under 4timmar.

Kändes skönt ca 98% av loppet. KM35 blev det som ett stop i huvudet som inte ville gå längre eftersom det var redan bra att ha kommit så långt!!!

Tog vatten nästan varje vatten-stop/2 glukos piller varje km/ lite banan vid sista stop.

Allt i allt - stort leende när går genom finish line. En riktig skön upplevelse som jag rekommenderar verkligen. Det Går att springa under 4timmar på första marathon, under förutsättningar att man ha tränat (gjorde 4:30/4:00 programmet från jogg.se).

Anmälde mig till Dubai i Januari och Aten i November 2012.
Tänker inte gå så mycket nästa gång samt dricka måttligt. Räknar med 3:45 som nästa mål. Låter rimligt?

och naturligtvis STORT GRATTIS TILL ALLA SOM DELTOG I MARATHON!!! Riktigt kul att träffa o prata med folk från olika bakgrund, länder och förutsättningar.
Alice Sundström
1968 • Gislaved
#2
4 oktober 2011 kl 08:14
Gilla
Stort grattis till en välgenomförd maradebut, fantastiskt bra jobbat. Och tack för din redogörelse, kändes spännande att läsa.
Min dröm är att en dag få genomföra Budapest Marathon i mitt forna hemland :)
1956 • PARTILLE
#3
4 oktober 2011 kl 10:23 Redigerad 4 oktober 2011 kl 10:59
Gilla
Stort grattis! Du satte den. Dubai vet jag inte så mycket om, men Athen har jag sprungit två gånger. Det är en tuff bana och Du skall nog inte ha ambitioner på pers där....
Kan ju tillägga att om Du skall springa Athen så kan Du träna i Sverige på Båstad marathon. Tuff bana i Båstad. Klarar Du Båstad klarar Du Athen...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.