Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 4460 visningar

Känns benhinneinflammation alltid på insidan av benet?

Pär Hansson
1975 • Järna
#1
12 oktober 2011 - 19:22
Gilla
Jag har fått en smärta ovanför foten som stämmer bra in på det jag läser om benhinneinflammation, förutom att på mig sitter det inte på insidan av skenbenet utan mellan skenbenet och vadbenet. Kan det vara benhinneinflammation ändå eller är det troligare att det är nåt annat?
Niklas Ejderfjäll
1982 • Bagarmossen
#2
12 oktober 2011 kl 21:07
Gilla
Jag är inte skolad inom ämnet men jag har själv känningar av benhinnan på vänster ben (insidan) och får liknande känningar ibland även på höger men där är det på utsidan. Skillnaden med känningarna på utsidan är dock att jag inte blir öm där utan jag känner bara av det under själva springandet.

Saxat från vårdguiden:
"Benhinneinflammation kan uppstå om du överbelastat musklerna i underbenet. Det gör ont på insidan eller framsidan av smalbenet (skenbenet eller tibia) vid belastning."
Pär Hansson
1975 • Järna
#3
12 oktober 2011 kl 22:49
Gilla
Aha, jag läste inte inledningen av vårdguidens sida, bara under rubriken symtom, och där står det "insidan av smalbenets nedre hälft". Likadant på andra sidor jag läst. Men nu hittade jag en sida som nämner att det finns två sorters benhinneinflammation, främre och bakre, och den främre varianten drabbar främre, yttre delen av underbenet. Då stämmer det ju bättre in på mina symtom, även om det hos mig sitter lite lägre än på bilden. http://www.benhinneinflammation.org/Benhinneinflammation.htm
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.