Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1813 visningar

Kompartmentssyndrom

Maria Skargren
1977 • Knivsta
#1
2 april 2008 - 10:13
Gilla
Har problem med kompartmentssyndrom, båda benen. Efter ca fem min jogg blir jag stelare och stelare runt anklarna och smärtan ökar gradvis tills det bliren kraftig molande värk. Svullnar upp, främst på utsidan och jag kan inte sätta ned foten mjukt, utan blir mer en "plattfot" isättning. SMärtan försvinner så fort jag slutar springa, och en timme efter passet känner jag ingenting. Har haft detta mer eller mindre sedan jag började springa långlopp (tre år), men nu är det värre än någonsin. Förr kunde det försvinna efter ca 30 min löpning,,,Inte nu längre.
Oerhört frustrerande!!!
Någon annan som lider av detta och som fått behandling?
Har HAllux valgus och måste därför springa med ilägg.
Kan detta påverka tro? Blir ju en annan isättning..
TAcksam för svar!!!
1974 • Göteborg
#2
2 april 2008 kl 20:46
Gilla
Jag har haft det där också, enligt diagnos av läkare. Jag skaffade dyra inlägg, vilket hjälpte en hel del. Annat som hjälpt har varit lång (20-30 minuter) lugn, sakta stegrande uppvärmning innan mer intensiva pass.
Bengt Marklund
1967 • Umeå
#3
3 april 2008 kl 09:58
Gilla
Hej Maria! Jag undrar om diagnosen är fastställd? Det kan ju också vara benhinneinflammation och då kan antiinflammatorisk medicin hjälpa. Kroniskt kompartmentsyndrom är en svår diagnos och ibland behövs tryckmätning i i muskellogerna (kompartment). I vissa fall kan operation komma ifråga, men det är inte det vanliga. Jag föreslår att du kontaktar din vårdcentral för att få diagnosen fastställd och att du ser till att du får rätt behandling och träninsråd, sannolikt genom idrottsmedicinskt intresserad sjukgymnast.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.