Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2698 visningar

Spinga Paris maraton och ont i knäväcket

Tobias Boström
1990 • Stockholm
#1
20 mars 2012 - 08:40
Gilla
Hej, jag börjar drabbas av smärre panik. 15 april så skall jag springa Paris maraton och jag får ont i högra knät när jag springer, närmare bestämt i något (jag förmodar) är en muskel/senorna i vänster del av knäväcket. Ont gör det som sagt då jag springer och ingenting annat, jag kan cykla, springa på crosstrainer, gå trappmaskin och ro på roddmaskin utan att det gör ont varför jag ägnat mig åt dessa träningstyper senaste veckan. Smärtan infann sig för ungefär en vecka sedan då jag sprang för första gången efter en kortare visit ner till alperna, kanske lite korkat att åka skidor så nära inpå en maratonlopp. Vet någon vad det är för fel på mitt stackars knä, kan jag fortsätta cykla osv. eller skadar det knät trotts att det inte gör ont?
1963 • Bromma
#2
20 mars 2012 kl 08:51
Gilla
Spekulera inte i ensamhet. Boka en tid hos en naprapat. Kan rekommendera t ex www.accessrehab.se eller www.kropposjal.se. Generellt sett kan du fortsätta göra det som inte gör ont. Lita på kroppens smärtsignaler. Däremot är det ju inte alltid som orsaken till det onda sitter där symptomen visar sig. Ta hjälp, få en diagnos och se till så att du gör rätt saker för att bli frisk/hel igen snarast möjligt.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
20 mars 2012 kl 23:34
Gilla
Håller med Gunnar, proffshjälp ger snabbaste förbättringen. Idrottskliniken i Solna är också bra. Låter som en överansträngning men låt nån som kan känna på det!
Det som inte gör ont under eller efter är nästan aldrig skadligt. Men gör det ont en stund och sedan försvinner är det endorfinerna som lurar dig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.