Löpning Träning 4 inlägg 4551 visningar

Tid vs sträcka!

Emma Evelönn
1983 • Umeå
#1
6 april 2012 - 00:40
Gilla
Jag har tänkt springa Sthlm Halvmarathon i höst och har kollat lite på träningsprogram från martahon.se. Målet är att ta mig under två timmar men jag tycker det programmet har för lite pass. Kollade istället på måltid 1:45 och tyckte att mängden pass där var mer passande MEN jag kan inte springa i de hastigheter som man ska hälla i det programmet. Så nu till min fråga;

Är det smartast att springa utsatt tid ELLER utsatt sträcka som varje pass omfattar? Målet är ju att springa SAMMA tid och sträcka men just nu inte möjligt.
Anders Nikander
1966 • Ekenäs
#2
6 april 2012 kl 08:23
Gilla
Kan du inte ta sub tvåtimmarsprogrammet som utgångspunkt vad gäller hastigheter och sedan lägga till det antal pass du vill springa / vecka ?
Emma Rengbo
1980 • Åkarp
#3
6 april 2012 kl 08:54
Gilla
Sneglar själv på programmen emellanåt, men följer inget slaviskt. Långpass kör jag på tid hellre än sträcka, för att hitta en skön känsla. Kortare pass håller jag koll på sträckan, och trycker till lite extra om det känns ok. intervallpass kör jag på sträcka blandat med tid - och då i den hastighet jag förmår:), beroende på syfte och läbgd. Och allteftersom kommer du bli starkare och snabbare. Mål och positioner flyttas ju sedan fram allteftersom:)!
Emma Evelönn
1983 • Umeå
#4
8 april 2012 kl 13:11
Gilla
Jag behöver något att följa slaviskt för att det ska funka. Om jag har "lovat" att springa efter ett visst program så håller jag det men om jag ska hitta på pass går det inte. Då kommer jag bara att ligga kvar i soffan dagarna det inte är något pass inplanerat. Sen har jag för lite erfarenhet av just löpträning för att kunna hitta på själv.

Men låter bra att ibland köra efter tid och ibland på sträcka. Vi får väl se hur det går helt enkelt =)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.