Löpning Kläder, Skor & Prylar 315 inlägg 14658 visningar

Fler recensioner av tjejer

Annelie
1971 • Skövde
#1
21 april 2012 - 15:10
1 Gilla 
Nej, jag menar inte att vi ska recensera tjejer (detta kommer nog grabbarna här på jogg att hugga på ;-))

Jag saknar recensioner skrivna av tjejer på skor, kläder och annan utrustning som har med löpning att göra. Jag syftar inte bara här på jogg, utan i största allmänhet (förutom när det gäller sport-bh, och de tjejer jag ser i spåren har på sig mer kläder än så). När jag söker på nätet är de flesta recensioner skrivna av män, och då recenseras företrädelsevis den manliga versionen av tex en sko.

Jag vill läsa recensioner skrivna av både män och kvinnor för att få en helhetsbild, men det finns vissa prylar där en tjej's synpunkter väger högre tex hur en löparryggsäck passar över brösten, eller hur bra ett par cykelbyxor gör sitt jobb. Tyvärr killar, där räcker ni inte till ;-)

Jag vägrar att tro att tjejer är ointresserade eller okunniga när det gäller sin utrustning. På jobbet är det jag som rekommenderar skor etc till mina manliga kollegor samt lägger in löpartidningar i fikarummet.

Så tjejer, berätta om era favoritskor, eller det där misslyckade köpet av en vindtät väst, eller vätskebältet som sitter perfekt efter några små justeringar. Jag är åtminstone intresserad.

(Förresten, det ska bli spännande att se vart denna tråden leder. Trådarna här på Jogg brukar ta de mest oanade vändningarna ;-))
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Kajsa B
1987 • Göteborg
#2
21 april 2012 - 16:55
Gilla 
har hittat en hel del hjälpsamma recensioner på wiggle. tycker även tjejer är rätt duktiga där på att ge givande kommentarer. har lyckats hitta de perfekta springtightsen etc med hjälp av dem.

favoritskor: mizuno wave rider för distanspassen, adizero adios (ettan) för att springa snabbt i. på bandet springer i jag i adios 2 eller kinvara. gillar samtliga av dem skarpt. just lättare skor känns som det är en stor fördel när man inte väger så mycket som män gör. mina 55-60 kg gör mig inte så känslig för dämpning i skor.

vill också ha tips på vätskebälte. det jag har vill inte sitta bra å mig, och jag är ändå inte särskillt kurvig...
Annelie
1971 • Skövde
#3
21 april 2012 - 17:04
Gilla 
Du har rätt Kajsa. På wiggle brukar det finnas en hel del användbara kommentarer. Tycker särskilt om kommentarer om passform. Det underlättar mycket när man ska välja storlek, eller välja ett annat märke. Jag är lång och det är få märken som har damstorlekar med tillräckligt långa ärmar och ben.

Sedan har vi ju kommentarerna; "I bought these for my wife and she loves them". Duktig karl! ;-)

Vilka löpartights var det du hittade? Vätskebälte är jag också på jakt efter.
Annie F
1981 • Tullinge
#4
21 april 2012 - 17:43 Redigerad 21 april 2012 - 17:44
Gilla 
Jag skulle precis tipsa om wiggle;-)

Mina favoritskor (just nu) Är Adidas Adios (Gamla modellen). Jag är inne på tredje paret.

Favorittights utan tvekan 2XU, de hade dock kunnat vara något längre i benen och en halvcm högre i svanken (fram är de perfekta)

Jag har precis inhandlat en ny löparrygga i tjejmodell eftersom jag fick såna skavsår på halsen av min Inov8Race Elite 15-väska (skavsåren såg ut som sugmärken, INTE kul att ha det på halsen, funkar dock bra så länge jag springer med krage, men hur ofta gör man det på sommaren?? Den nya väskan: http://www.wiggle.co.uk/deuter-race-x-12l-rucksack-hydration-pack-compatible/ har jag egentligen använt alldeles för lite för att kunna utvärdera än!

Jag är även nöjd med mina glasögon som jag köpte inför Vasaloppet som även funkar utmärkt att springa i. De passar för ett lite mindre ansikte, kan justeras på alla möjliga sätt och kan användas både med (medföljande) band eller med skalmarna http://www.blizeyewear.se/active/eyewear/pace
1971 • Göteborg
#5
21 april 2012 - 17:47
Gilla 
Hej tjejer!
Jag fick ett vätskebälte i 40-årspresent förra året som är BÄST! Har haft ett PERFECTA innan med fyra flaskor som jag aldrig var nöjd med.
Vätskebältet heter NATHAN och det har två flaskor. Jag har small och det passar mig perfekt och jag är ganska smal. Bra och bred kardborreknäppning fram och en ficka bak där man kan lägga nycklar eller en telefon. Bäst är dock flaskorna som är liksom böjda/ergonomiska som gör att de sitter bra mot ryggen om ni fattar vad jag menar. Sen är det lätt att dra upp ploppen (brukar göra detta med tänderna om jag dricker utan att stanna) och sen lätta att stänga igen. Totalt känns det nästan inte som att man har det på sig.
Här kan man se hur det ser ut men det går säker att köpa på andra ställen: http://www.aktivx.se/art-1.asp?id=1029&iPageID=174
Mvh,
Eva
Jenny
1971 • Årsta
#6
21 april 2012 - 17:57
Gilla 
Vilket bra initiativ!
Jag älskar mina kinvara men letar efter ett par lätta platta skor att springa snabbt i, dessvärre har jag så stora fötter att jag oftast får hålla tillgodo med herrskor, vore roligt om det tillverkade fler större tjejskor. Hittade ett dock ett par tjej-kinvara i strl 42,5 på wiggle, jag slog till direkt! De är mycket nättare än mina herrdito så dessa spar jag lite på ;)

Jag gillar också 2XU men har blivit kär i mina nya ORCA som har mycket bättre kompression, MEN är för små i bak. Gick upp en storlek och samma där så ORCA rekommenderas för tjejer med väldigt platta rumpor.

Ska köpa ett vätskebälte lite längre fram och tänker testa ett jag fick rekommenderat av en kompis som springer mycket:http://www.outdoorexperten.se/p-7556-haglfs-sprint-lumbar-pack.aspx
Kajsa B
1987 • Göteborg
#7
21 april 2012 - 18:05
Gilla 
Annelie: sugoi kommer tightsen från. men tvivlar på att de funkar om du är väldigt lång.

Annie: vet du om det finns någon stans man fortfarande kan köpa den gamla adiosmodellen i damstorlekar (UK 5 i mitt fall)?
Annelie
1971 • Skövde
#8
21 april 2012 - 18:13
Gilla 
Fick äntligen hem mina Merrell Bare Access Arc (damversionen av Bare Access). Postade denna snabbrecensionen i en annan tråd, men kopierar hit den. Kanske ett par skor som kan passa för dig, Jempan. De finns i 42,5! http://www.merrell.com/SE/sv-SE/Product.mvc.aspx/28122W/0/Womens/Barefoot-Run-Bare-Access-Arc?dimensions=0

Första intrycket
Generöst med volym, framförallt i framfoten, dock var längden bra. Köpt en halv storlek större än jag brukar ha, men mina fötter verka ha blivit längre… Otroligt mjuka och följsamma, lite mockasinkänsla. Testade att lägga i en inläggssula från ett par andra skor (bara de från Puma Faas500 var tillräckligt breda) för att minska volymen något, och det kändes jättebra.

Testlöpning 1
Yttre förutsättningar: Nollgradigt, blåsigt och snöblandat regn. Brrrrr!!!
Mina förutsättningar: Jag landar på framfoten. Väger drygt 70kg. Gillar inte för svampig stötdämpning, utan vill känna respons från underlaget.

Körde utan inläggssula och med lite tjockare sockar. Började med lätt uppvärmning på asfalt. Det var inga problem med löpsteget. Fötterna kändes lätta och kvicka. Lite grann samma känsla som att springa med VFF. Däremot tycker jag inte att Bare Arc ger "barfotakänsla" såsom VFF gör. Stötdämpningen under framfoten kändes tillräcklig, betydligt mjukare än mina Bilkila. Lite grann samma känsla som Inov-8 f-lite 195, men Bare Arc är betydligt mjukare och mer flexibel än 195:an.

Körde lite fartlek i form av backintervaller och tempoökningar över några hundra meter. Skorna kändes lätta och kvicka. När jag tittade på passet efteråt såg jag att jag varit nere i under 4min-tempo, vilket är väldigt snabbt för att vara jag… Inte konstigt att jag blev trött. Sprang både på asfalt och grus/stig. Det var blött, men inte lerigt. Fästet var bra.

Joggade ner på gräs. Sprang både i uppförsbacke och flackt och hade godkänt grepp. Lite halt där snön började lägga sig. Så länge man jag sprang på jämnt underlag så utgjorde den extra volymen i skon inte några problem. Tror dock inte att det funka lika bra i svårare terräng.

Avslutade med att testa dem under fredagsrusningen inne på Ica Maxi. De fungerade alldeles utmärkt när man måste hoppa undan för att inte bli överkörd av kundvagnar där föraren har blicken på "veckans kortvaror" istället för där de körde.

Sammanfattningsvis en mycket trevlig sko om man är ute efter en lätt ”riktig” sko för framfotalöpning på alla typer av fasta underlag. Kan nog bli en favorit i vår/sommar. Hoppas kunna komma ut i helgen på en lite längre tur. Då ska jag nog testa att lägga i en inläggssula.

Testlöpning 2
Det blev ytterligare en runda med mina Merrell Bare Access Arc. Denna gång ca 8km på asfalt, motionsspår och stig. Det har fortsatt att regna hela dagen så det var ganska blött och bitvis några cm djup lera.

Jag lade i en inläggssula och skon passade mycket bättre. Visst, jag kommer någon mm upp, men jag är inte ute efter "barfotakänslan" ändå.

Skorna kändes lika underbara som imorse. De vill bara springa. Greppet på våt asfalt är inga problem. Inte heller vått grus eller gräs. Sprang över en spång av trä och fästet kändes bra där också. Däremot greppade skorna inte alls när jag kom till partier med lera. Egentligen greppar skorna bra i lera, men det är leran som inte sitter fast i underlaget. Här behövs dubbar/grov sula som når ner till fast underlag för att få grepp. Pga det dåliga greppet i lera tog min runda lite längre tid än vad den hade gjort på torrt underlag.

Trots att det regnade hela turen och marken var blöt höll jag mig torr om fötterna. Sprang igenom cm-djupa pölar, men sprang runt de som verkade djupare.

Jag är fortfarande överförtjust i dessa skorna. Längtar efter nästa gång jag får snöra på mig dem.
Jenny
1971 • Årsta
#9
21 april 2012 - 19:09
Gilla 
Tack för tipset! Jag tror det är något för mig! Köpte ett par Merrell trail glove (herr) förra året som jag älskar men de funkar inte till asfaltslöpning och det är det jag kör mest.Köpte du dem från Merrells hemsida? Åhh vad jag blev sugen nu!
Annelie
1971 • Skövde
#10
21 april 2012 - 19:47
Gilla 
@Jempan: Jag köpte dem från Sportamore. De har bra rea just nu. Men jag tror inte att de har din storlek där, såvida du inte tar herrvarianten. Tror inte det är någon större skillnad. http://www.sportamore.se/produkter/?q=bare+access
Annie F
1981 • Tullinge
#11
21 april 2012 - 20:19
Gilla 
Kajsa B jag kollade en himla massa sidor innan jag till slut hittade mina för ett par veckor sedan och har nu gjort en lite snabbare googling men hittar inga i din size tyvärr :-(
Annelie
1971 • Skövde
#12
21 april 2012 - 20:27
Gilla 
Kläder som jag tycker sitter bra, funkar som de ska och är riktigt snygga :o)

TIGHTS
Jag gillar Craft Performance tights, åtminstone modellen från förra året. Tycker att de sitter bra over höfter och rumpa. Det är ett brett resår i midjan, och jag har aldrig upplevt att tightsen har börjat kana ner när jag har sprungit (vilket jag tycker andra tights tex Salomon kan göra om man inte dragit åt snöret ordentligt). De har också tillräcklig längd för mina långa ben.

Sedan har vi 2XU. Sååå sköna. Passar mig perfekt. Har både termo och den vanliga varianten. Även dessa har tillräcklig längd på benen. Det finns tall-storlekar. Det enda negativa tycker jag är att jag hade önskat lite bredare resår i midjan (typ Craft) samt en bättre ficka för nycklar etc (typ Nike).

Ett par andra tights med viss kompressionseffekt är Under Armour. Deras termo-modell bodde jag i denna vintern. De var så smickrande för figuren ;-) Dock inga fickor här heller.

JACKOR
Har hittat Sugoi som har tillräckligt långa ärmar för mig. Jag har Sugoi Firewall http://www.wiggle.co.uk/sugoi-ladies-firewall-220-windproof-jacket/ som vinterjacka. Superskön och lagom varm. Sedan skaffade jag mig deras Versa Jacket http://www.wiggle.co.uk/sugoi-ladies-versa-jacket/ för att ha nu under våren. Den är vind och vattenavvisande. Denna kan enkelt konverteras till en väst. Väldigt enkelt. Oket tillsammans med ärmarna sitter fast med magneter. Det är bara att slita av sig på några sekunder, och går nästan lika snabbt att ta på igen utan att man behöver ta av sig västen. Inga krångliga dragkedjor. Funkar perfekt (men jag har dock bara haft den några veckor). Den är något stor i storleken. Jag har L på Firewall, men M på Versa.

Sedan har Craft en riktigt skön, hyfsat vindtät, jacka; http://www.sportamore.se/produkt/18665-craft-pr-jacket-wmn-w-svart Mjuk och följsam, tyst material. Även här bra längd i ärmarna.

Ja, detta är vad ni kan se mig i just nu ;-) Hade förvisso 3/4-tights och undertröja idag. Snart är det förhoppningsvis dags att ta fram shorts och t-shirt.
Annelie
1971 • Skövde
#13
21 april 2012 - 23:00
Gilla 
@Pernilla: På Running Warehouse http://www.runningwarehouse.com/fpw.html så har de tjänsten Shoe Fitr. Där har man scannat skorna och man kan jämföra med den skon man för närvarande springer i.

Bara att välja en sko som verkar interssant, klicka på ShoeFitr-symbolen, fyll i vilken sko du springer i just nu samt storlek i US (titta på storleksettiketten i skon) och sedan kan du se om skon är smalare eller bredare än den du har. Väldigt smidigt.

När du sedan har hittat en sko som du vill ha är det bättre att beställa från tex Wiggle eller Start Fitness eller någon annan europeisk nätbutik för att slippa problem med tull mm.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#14
22 april 2012 - 09:51 Redigerad 22 april 2012 - 09:51
Gilla 
Mina försök att hitta ett bra vätskebälte förra sommaren gjorde mig uppmärksam på avsaknaden av tjejer/kvinnors åsikter om träningsutrustning. Jag fick och läste mängder av tips från killar för killar. Inga bälten passade mig. I mitt fall var det största problemet att jag är väldigt smal i midjan och att de flesta bälten helt enkelt inte gick att göra små nog för att sitta bra på mig. Hittade jag bälten som gick att förminska tillräckligt var det tydligt att de var utformade för att passa en rakare kroppsbyggnad, som pojkar/män ofta har. Om man föredrar flera små flaskor eller en stor är förstås en smaksak, men jag lyckades till sist hitta rätt med ett lätt Nikebälte med en större flaska bak på ryggen. Det sitter som en smäck och efter ett par hundra meters löpning tänker jag inte på att jag har det.
När nu långpassen i sommar förhoppningsvis ska bli längre, tre mil är ett av årets mål, så funderar jag på en löparryggsäck. Då vill jag hemskt gärna ha mängder av tips från just kvinnor!
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#15
22 april 2012 - 09:57
Gilla 
Skall tillägga att jag under åren här på Jogg.se, när jag varit ute efter tips på något, många gånger skrivit att jag gärna önskar svar från just tjejer. Det brukar sluta med att de flesta svar kommer från killar i alla fall, av typen: "Jag är ju inte tjej, men..." ;-)
1970 • Järfälla
#16
22 april 2012 - 10:26
Gilla 
Om man inte vill ha rena kompressionstajts så kan jag verkligen rekommendera Röhnisch "antishake" (tjejigt så det förslår... suck...) De ger i alla fall en liten känsla av at hålla ihop dallret i den mån man har sånt. Linningen är bred med snöre.
Jag passade på att köpa på mig lite kläder på deras hemsida under jullovet då de hade 50% på det mesta.
Köpte även lite Under Armourkläder på Stadium nu när de hade 25% på allt, främst korta shorts och linnen. Tycker dock att Röhnisch har samma kvalité på linnen, tröjor etc.
Som ni märker är jag en snålis - å andra sidan tycker jag det är stor skillnad på billiga märken t.ex. på SOC (Stadiums eget märke) då deras tajts t.ex. alltid hasar ner för att de inte har någon midja (känns som om de är gjorda för raka små pojkkroppar). Däremot kan jag gärna köpa slitoslängjackor som deras jack- och byx-set för ett par hundringar som man kan slänga på sig som ombyte.
Sport-behå (ja men sorry, jag måste väl recensera den också) så tillber jag numera Shock Absorber. Lätt att sätta på, håller in ALLT och känns inte helt dyngsur förrän man tar av den...
Annie F
1981 • Tullinge
#17
22 april 2012 - 15:22
Gilla 
Appropå SOC- så tycker jag att deras långarmade träningströjor är suveräna i väder som just nu, grått, trist, småregn och endast ett par + grader. Dessutom i snygga färger!
Ellie
1964 • Lindome
#18
22 april 2012 - 15:31
Gilla 
@Pernilla: har själv långa smala fötter och köper sedan flera år NB med extra smal läst. Har du testat?
Annelie
1971 • Skövde
#19
22 april 2012 - 18:10
Gilla 
Jag gillar skor… Men bara löparskor, i alla dess former. Tror inte jag äger några högklackade… Har under det senaste 1,5 året gått från att bara sprungit runt i ett par Kayano till att frossa i olika lätta, neutrala eller ”barfota” skor. Allt för att hitta den perfekta lösningen… En del dåliga köp har det väl blivit (shoppat från bla Wiggle så man kan ha råd med att chansa ibland), men skorna går ju att använda till att gå i, eller så har jag sålt dem till någon kompis med rätt storlek på fötterna. Här är lite tankar om några skor:

LITE SKOR…
Saucony Kayano: Denna skon öppnade ”låg-drop”-världen för mig och lärde mig framfotalöpning. Sprang större delen av förra sommaren och hösten i dessa (fram till snön). Bara asfalt. Otroligt sköna; bra passform, bra respons mot underlaget, funkar bra att springa barfota i, snygga färger. Sulan slits ganska snabbt, men jag har inte upplevt det som något problem.

Puma Faas500: Dessa tyckte jag först var årets sämsta köp. Tyckte de var fula, breda, klumpiga. Gjorde bara någon enstaka testrunda och ställde sedan undan dem. Men efter några veckor tog jag fram dem igen. Stoppade i en annan inläggssula och stack ut på en runda (och undvek att titta på skon). Jag ändrade uppfattning. De är lätta, bra stötdämpning för längre pass på asfalt och man får ett bra driv i steget. Det är ganska stort drop, >10mm, men det känns inte så. Jag har inga problem med framfotslandning. En svårflirtad kärlek som nog blir långvarig. Sprang 25km med dem idag.

Nike Lunar Racer: Dessa sprang jag med i somras innan jag hittade Kayono. Otroligt lätta, skön och lagom fast stötdämpning. Enda nackdelen är passformen runt häl och vrist. Skon sitter inte särskilt tight runt hälen och kanten skaver mot fotknölarna. Sedan är den lite tight i framfoten också (mina fötter har blivit bortskämda med större tåbox).

Nike Free 3.0 v4: Ett spontanköp som blev ett bra köp. Bra passform, men lite konstig runt nederdelen av hälen. Dock inget som stör när man springer. Klämmer inte över tårna. Härligt flexibla. Inte så mycket stötdämpning, men jag tycker att det är tillräckligt för ”vanliga” pass och har även sprungit intervall i dem.

Mizuno Wave Rider 15: Favoriten i vintras. Bra fäste på snö och frost. Bra respons mot underlaget och jag tyckte att de hade löpglädje. Eftersom dessa, och andra skor från Mizuno, har en urgröpning i sulan under hälen är de inte särskilt bra att springa med när det fallit kramsnö; snön fastnar i urgröpningen och bygger ”styltor”. Väldigt obekvämt att springa… Mizuno gör annars trevliga skor. Wave Elexir är lätta och bra för häl-löpare, men väldigt lite dämpning i framfoten. Har ett litet pronationsstöd. Wave Precision tyckte jag var lite för ”svampiga” i dämpningen, men jag ska nog ge dem ett nytt försök.

Merrell Bare Access Arc: Min nya kärlek som jag redan har berättat om. Jag har även Pace Glove som längtar efter att få testas i riktig terräng (om det bara ville torka upp och bli fint väder någon gång…)
1985 • Gislaved
#20
22 april 2012 - 21:10
Gilla 
Till Eva Fridman:

Jag köpte det Vätskebältet du rekommenderar för en månad sedan. Jag har sprungit med det en gång. Jag undrar vart på höften du har ditt bälte? Jag har svårt med att få det att sitta på plats nämligen.

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.