Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 3890 visningar

vägen tillbaka efter avskuren tåsena.

1969 • Amsterdam
#1
15 maj 2012 - 00:23
Gilla 
Förra sommaren tränade jag för att springa Marathon till hösten. Efter ett 30 km långpass fick jag ont i ryggen och ena benet. Det var inte så illa men så fick jag en glasbit i foten som skar av dragsenan till 'pektån'. Marathon drömmen gick i kras och två månader efter olyckan opererade de fast det som var kvar av dragsenan i senan till mittentån. Nu var det bara att återhämta sig... men så visade det sig att mitt ryggont kom sig av att några kotor sitter snett. Det har dom försökt återgärda, men efter någon vecka eller två skjuter kotorna tillbaka till ursprungs läget.
Nu har jag bestämt mig för att tills vidare strunta i min sneda rygg. Jag blir helt enkelt för deprimerad om jag inte får springa. Marathon drömmen lurar fortfarande men hur fort kan jag skynda?
Det var i slutet på Juli som jag fick glas i foten. Jag sprang lite grann när såret läkt och innan jag fick reda på att de skulle operera, vilket skedde i slutet på September. Sen har jag hållit mig lugn tills för en månad sedan då jag tog mig ett 5 km pass och efter det har det blivit några 10 km pass.
Jag känner fortfarande av ryggen och jag märker att kroppen måste hitta en ny balans efter skadan i tån. Vad måste man tänka på när man 'stått still' i drygt ett halvår?
Kan man springa med en sned rygg utan att förvärra läget? Jag har jätte svårt för att pringa kortare sträckor än milen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.