Löpning Tävlingar & Motionslopp / Jubileums marathon Stockholm 4 inlägg 2709 visningar

Hjälp med träning?

Isabella Rens
1989 • Bollnäs
#1
23 juni 2012 - 16:23
Gilla
Hej!
Jag börjar få lite panik inför maraton om tre veckor ;b Jag har precis avslutat en klassiker och har då fått försöka blanda min löpträning med cyklingen och det har främst blivit cykel på sistonde. Dock har jag drabbats av förkylningar titt som tätt så min träning har inte kunnat blivit så bra som jag velat på sistonde dessutom ;b Nu veckan efter Vättern har jag ägnat mig åt en förkylning men tror jag kan komma igång imorgon igen.

Jag undrar nu främst hur jag ska lägga upp min löpträning fram till maran om tre veckor för att hinna få så bra förutsättningar som möjligt? :) Min plan är att försöka klämma in några långpass de två första veckorna och sedan ha en lugn vecka samma vecka som maran. Men jag har aldrig sprungit en mara så jag vet inte. ;b

Tack på förhand!
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#2
28 juni 2012 kl 19:54
Gilla
Det är lite kort tid nu att träna bra inför första maran, men några långpass som du tänkte lägga in lär behövas, pröva som mest 20-30 km ett par veckor innan loppet om du tränat så långt eller nästan så långt tidigare annars kortare. Minst 3-4 löppass per vecka tycker jag är ett minimum. Vila 2 dagar före loppet med rikligt kolhydratintag och vätska.
Spring helst ett pass i tänkt tävlingsfart i ca 10-15 km minst en vecka före loppet.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
28 juni 2012 kl 23:53
Gilla
Bo har mer än rätt, det är kort tid kvar. För kort. Släpp alla krav på tider och försök hinna med två långa pass om du hunnit bli frisk och några pass däremellan. Du kan inte gärna "idiotträna" mycket större löpmängd än du brukar ha som mest, stor risk att du skadar dig. Sista veckan kan du köra två korta, lite snabbare pass, eller så kör du tömningspass enligt Szalkai om du provat det förut. Har du klämt in mycket träning kan det vara bra med tre dars vila före loppet. Lycka till!
Isabella Rens
1989 • Bollnäs
#4
7 juli 2012 kl 09:58
Gilla
Tack för era svar! Jag har fått in ett par pass på 20 km resp 24 km sedan även ett på 15 km, tänkte ta ett till imorgon på 15 km. Därefter blir det kortare pass i veckan fram till tisdag-onsdag är tanken :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.