Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 1479 visningar

Kan jag ersätta min Boston2 med Adios2 på långpassen

Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#1
2 augusti 2012 - 13:16 (Redigerad 2 augusti 2012 - 13:17)
Gilla
Jag införskaffade mina Adidas Adizero Adios för ungefär ett år sedan och blev förälskad direkt. Det var mina första lite lättare skor och jag använde dem till att börja med till tempopass, intervaller och distanser upp till milen. Ett par månader senare köpte jag också ett par Adizero Boston 2 för att ha till långpass. Jag har sprungit en hel del i dessa Boston sedan dess, men någon riktig kärlek, som den till Adiosen, har aldrig uppstått. De känns osmidigare, klumpigare.
Numera har jag flera lättare skor, bland annat ett par Fivefingers som jag älskar och springer upp till milen i, och i Adios springer jag numera pass upp till ca 15-16 km.
Nu till min fråga. Långpass har för mig hittills varit upp till max 22 km, men tanken är att de skall bli längre och då har jag börjat fundera på vad jag behöver för skor för detta. Många har ju varit besvikna på Adios 2 för att den känns klumpigare och mera uppbyggd än den slimmade ettan. Jag har själv inte sprungit i tvåan, utan bara provat den, och tyckte också att den kändes mer dämpad än ettan. Eftersom jag nu gillar mina Adios 1 så mycket funderar jag därför på om Adios 2 skulle kunna vara ett alternativ att ersätta Boston med för riktigt långa pass? Några åsikter om detta?
Någon som kan jämföra Boston 2 med Boston 3? Skulle jag möjligen gilla den bättre än tvåan?

Tacksam för all input!
Staffan Malmberg
1954 • Hyltebruk
#2
2 augusti 2012 kl 13:36
Gilla
Jag har både Boston 2 och Adios 1. Vet inte hur mkt Adios 2 väger. Använder mina Adios 1 till tävlingar på maratonsträckan. Kör alla pass och även långpass numera med Brooks GS, väger något mer än Adios 1. Fick 4 par för 1600 kr inkl. frakt från SportsShoes.com
1954 • Falun
#3
2 augusti 2012 kl 14:32
Gilla
Boston 3 känns bättre än Boston 2, sedan vet jag inte om det beror på modellen eller att jag felköpte dammodellen. Boston använder jag för distanspass och när jag kör långpass.

Adios 2 är ju inte samma känsla som Adios 1 men det är nog mest känslan tror jag. För jag upplever vikt och dämpning som likvärdiga. Så jag skulle nog säga att vill du inte köra 1:an på långpass så ska du nog inte satsa på 2:an för långpass.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#4
2 augusti 2012 kl 17:45
Gilla
Jag har ju haft mina funderingar om att köra även de längre långpassen med Adios. Jag väger inte mycket och har ett ganska lätt steg, så egentligen tror jag inte att det borde vara några problem. Men efter ett halvår av att ha dragits med diverse skador vill jag skynda långsamt och kanske i alla fall ha ett par skor att växla med. Det enda som gör att jag funderar på behovet av lite mer dämpning är egentligen om jag blir riktigt, riktigt trött, för då kan jag uppleva att steget blir lite tungt.
Kanske ska testa Boston 3, kan ju hända att jag gillar den bättre än tvåan.
Espen Ringom
1975 • Oslo
#5
2 augusti 2012 kl 20:35
Gilla
Adios2 kan du kjøre på alle langpass.
Adios1 er en god tävlingsko, mens Adios2 har mistet mye av den følelsen og er en mer klumpete sko med mer demping.

Selv bruker jeg Adios2 endast til pass på 30km. Adios2 har god nok demping til å bli brukt som en langpass sko spør du meg =)
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#6
2 augusti 2012 kl 20:54
Gilla
Intressant Espen! Det var min känsla också när jag provade Adios 2, att den var klumpigare, men också att den var något mer dämpad. Eftersom jag idag tycker att det fungerar fint att springa relativt långt i Adios 1 var min tanke då att jag borde vara på den säkra sidan med tvåan, även för ytterligare lite längre pass.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.