Löpning Träning 8 inlägg 3076 visningar

Snart mörkt ute

1967 • borås
#1
12 augusti 2012 - 09:43
Gilla
Nu när det snabbt går mot mörkare tider slog mig tanken på mina träningsvanor... Till saken hör att jag jobbar/bor i Stockholm under veckorna och åker (oftast) hem till Borås/Götet på helgerna. Hemma är det ju inga konstigheter, där känner jag till varenda avkrok och vet vad jag bör undvika för platser på kvällarna men här är det lite annorlunda.

Springer alltid efter jobbet, vid 6-tiden och det går ju utmärkt nu, när det är ljust men snart är det kolsvart vid den tiden. Måste man flytta in till löpbandet på gymmet (dör tråkdöden vid max 5 km) eller kan man springa ensam typ på samma sätt som när det är ljust ute? Nu menar jag ju inte skumm, tomma ödsliga områden men typ elljusspår och vanliga (fast kanske folktomma) gator. Jag springer oftast på söder, kungsholmen eller runt årstaviken men utgår från Gröndal och transportsträckan därifrån är tidvis ganska folktom, både över Essingebroarna och mot Liljeholmsbron.
Jag är inte ett dugg mörkrädd men har ingen lust att hamna i nån farlig situation pga dumhet.
Mikael Eriksson
1974 • Märsta
#2
12 augusti 2012 - 09:55
Gilla
Jag är aldrig rädd att springa ute sent på kvällarna, däremot har man nog råkat skrämma en och en annan ute i spåret när man kommit flåsandes i mörkret, ibland känner jag att jag måste hosta lite försynt 10-15m innan jag passerar folk för att ge dom en förvarning om att jag kommer :)

Men mitt tips i allmännhet blir nog att så länge du håller dig i centrala stockholm är det lugnt, den största risken skulle vara om du springer i skogsområden och dylikt. Tråkigt att man ska behöva tänka på sådant egentligen, man borde kunna gå säker på gator och torg även kvällstid.
Mats Collin
1968 • Haninge
#3
12 augusti 2012 - 09:56
Gilla
Från Gröndal till Liljholmsbron så kan du väl hålla dig längs nån bilväg, men Liljeholmsbron vid den tiden är vältrafikerad å Södermalm längs vattnet kryllar av löpare så det ska inte vara några problem .-)
Jenny
1971 • Årsta
#4
12 augusti 2012 - 10:18
Gilla
Tror inte du behöver vara rädd, speciellt inte i de områden du nämner. Jag springer oftast om kvällarna, året runt, känner mig aldrig rädd, inte ens när jag springer genom tomma industriområden. Ingen har någonsin gjort något konstigt och ingen har attackerat mig, jag tror helt enkelt att man är ointressant för den typen av människor. Lycka till, kanske vi springer förbi varann runt Årstaviken :)
Hanna Berg
1987 • Nacka
#5
12 augusti 2012 - 10:29
Gilla
Nej men vid den tiden är det ju inte direkt folktomt heller :)
Stockholm är inte farligt, kommer själv från Luleå (= Så inte behöver du hoppa in på löpbandet på bra länge (=
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#6
12 augusti 2012 - 11:38
Gilla
Självklart kan du fortsätta springa ute!
Patrick Klasson
1971 • Stockholm
#7
12 augusti 2012 - 11:50
Gilla
Jag har själv sprungit i dom områdena i många år och aldrig sett något. Vid den tiden är det mycket folk ute och rör på sig, motionärer och folk på väg från jobbet.

Dock kan jag förstå att man kan känna obehag på kvällen vid t.ex Tanto eller Trekanten. Där brukar det hänga en del alkisar och dom kan vara högljudda... eller så kan man snubbla på dom. :-)

Årstaviken har ju numera fått belysning på spåret så man kan springa även om det är mörkt. Annars brukar jag ofta springa på Söder/Norrmälarstrand där det är platt o fint. Eller Hammarby via Årstafältet som också är platt o belyst.
Andreas
1984 • Kävlinge
#8
12 augusti 2012 - 12:58
Gilla
Ska bli skönt med höst. Orkar inte träna mer i värmeböljan vi haft hela sommaren.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.