Löpning Övrigt 7 inlägg 6745 visningar

Transportlöpning - tips och erfarenheter

Anders E
1968 • Sollentuna
#1
14 augusti 2012 - 17:44
Gilla
Jag planerar att börja transportlöpa till och från jobbet för att förena nytta med nöje och är intresserad av tips och erfarenheter kring logistik, utrustning m m från de av er som transportlöpt ett tag.

Hur mycket har ni med er i ryggsäcken? Springer ni både till och från jobbet eller endast i ena riktningen? Springer ni året runt och vad har ni isåfall för tips inför vintern? De av er som arbetar på kontor och som jobbar hemma ibland - har ni en dator på jobbet och en hemma eller släpar ni med er en laptop på ryggen mellan jobb och hem? Samlar ni relevanta prylar (nycklar, plånbok, telefon o dyl) i ett fodral ("organizer") i ryggsäcken och vad har ni för lösning för att kunna få med er A4-dokument oknycklat mellan hem och jobb?

Jag har provsprungit sträckan hem till jobb dörr-till-dörr, vilket är 17km, men kan även parkera bilen på en infartsparkering för att komma ner till 8km och därmed kunna varva korta pass med lite längre. För 17km-passet behöver jag ha med mig vätska, så jag kikar på en reservoarförsedd löparryggsäck som är lite större än min nuvarande Camelbak som endast rymmer nycklar, plånbok och telefon.
1985 • Göteborg
#2
14 augusti 2012 kl 17:56
Gilla
Jag spinger tur och retur till jobbet. Avståndet varierar då jag har flera alternativ: 6,5 km, 10 km eller 18 km. Brukar springa ca 3-5 dagar i veckan.

Jag använder mig av två olika väskor, antingen en McKinley 25 liters eller mindre löpryggsäck (< 10 liter). Min packning brukar bestå av matlåda, plånbok, mobiltelefon och ibland ombyte. Ombytet gör det hela lite mer komplicerat eftersom det kan ta en hel del plats. Vikten brukar aldrig vara ett problem. Man måste även packa på ett bra sätt för att undvika skumpande.

Det blir nog svårt att transportera ett A4 på ett bra sätt. Det kräver nästan en struktur i ryggsäcken vilket inte är bra för löpmomentet. Vatten tycker jag du borde kunna undvika helt, eller använda en handmonterade vattenflaska (t.ex. Nathan Quickdraw).
Hanna Berg
1987 • Nacka
#3
14 augusti 2012 kl 18:34
Gilla
Du behöver en mapp som passar närmast ryggen men som inte är allt för hård, det borde inte vara något problem :)

Tycker nyklarna brukar vara det som stör, brukar lägga dem bland kläderna. Jag brukar ha vätskebälte även när jag har ryggsäck, men sätter inga flaskor på ryggen.
Är ju en fördel att kunna lämna lite kläder på jobbet i nån låda, duschgrejer, hårborste, jobbskor och sånt :)

Jag tycker en vinterfodrad löparjacka är skönare än lager på lager på vintern. Ganska mysigt att jogga i nysnö på mornarna... kör alltid odubbat :)
Anders E
1968 • Sollentuna
#4
14 augusti 2012 kl 18:59
Gilla
Tack för tips!

jag såg att det ligger en liknande tråd under Träning ("Springa till jobbet"). Jag måste ha missat denna när jag för ett par dagar sedan sökte en tråd att landa mina frågor i. För att undvika duplikat föreslår jag att fortsättning följer i den andra tråden.
Carl Petersson
1995 • Mariestad
#5
21 augusti 2012 kl 20:18
Gilla
Jag har tänkt börja springa till och från pingis-/volleybollträningar och behöver då ha med mig skor och pingisrack i ryggsäcken. Någon som har tips på en skön, smidig ryggsäck med plats för ett par 44:or och ett pingisrack?
Anders E
1968 • Sollentuna
#6
22 augusti 2012 kl 12:06
Gilla
Deuter Speed Lite 15 är en löpryggsäck som är lätt och smidig men ändå hyfsat rymlig (rymmer mina 44:or och en hel del till). Finns bl a hos wiggle.co.uk.
1972 • Mariefred/Stallarholmen
#7
22 augusti 2012 kl 12:18
Gilla
Tråden "Springa till jobbet" http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=26263
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.