Löpning Tävlingar & Motionslopp / DN Stockholm halvmarathon 5 inlägg 4463 visningar

Min första halvmara

1976 • Örebro
#1
27 augusti 2012 - 18:51
Gilla
Hej på er!
Jag ska springa min första halvmara, DN Stockholmhalvmara om ett par veckor. Börjar känna min nervös och pirrig. Har tränat efter 1:50 programmet här på jogg. Men tvivlar lite på att jag kommer klara målet. Kroppen börjar kännas lite trött. Ska ändå bli jätte roligt att få utmana mig själv.

Har ni några bra tips inför de sista veckorna och till själva tävlingsdagen?
1963 • Örebro
#2
30 augusti 2012 kl 09:17
Gilla
Föreslår att du tar det lite lugnt de sista veckorna inför loppet. Dra ner på träningen. Kör lite kortare och med fler vilodagar sista veckan så att du känner dig fräsch när du står på startlinjen.

Se till att du har testat all utrustning på lite längre distans så att du vet att det funkar utan att skava. Testa Maxim sportdryck innan loppet så du vet att magen pallar.

Nummerlappseffekten och folkfesten kommer att höja dig två snäpp. Lycka till!
Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#3
30 augusti 2012 kl 09:39
Gilla
Hej Jennie.
Ta det lugnt de sista veckorna så du bygger upp överskott.
Vid lördagslopp brukar jag ha sista passet på onsdag, och då brukar löparlusten komma lagom till lördagen. Andra gillar ett lugnt pass på fredag med några fartökningar.

På loppet kan du gå ut lugnt, känna att du kontrollerar farten, att andningen känns bra och att det är kul att springa. Kolla in publiken, ge ^5 till barn vid banan och le :-)

Lura dig själv med tankar som: redan 5 km/10km - 11, yess över halva, sen räkna ner från 12, endast 9 km kvar osv.

Har du följt programmet hyggligt, borde du ha bra förutsättningar.
Första loppet är ofta ett lopp för att se och lära. Om du går ut kontrollerat, kanske 5:15-5:20 tempo, känner att du fixar detta är du bra igång. Jag brukar ligga lite defensivt tills jag kommer till Rålambshovsparken. Från den är det platt fram tills Långholmen, så här kan du känna lite på en fartökning om det känns bra. Lugna ner lite efter Munchenerbryggeriet så att du har krafter kvar upp genom Tanto. Efter Tanto är det nästan bara nerför kvar så där går det att ge på lite igen om du har krafter.

Det allra viktigaste är att njuta av evenemanget, som är helt fantastiskt vid bra väder. Jag tänker ofta om det går tungt: tänk, alla vid sidan är här för att bara heja på mig!

Detta loppet är huvudorsaken till att jag har hållit i löpningen i 6 år!
1976 • Örebro
#4
30 augusti 2012 kl 21:18
Gilla
Tack killar!
Har precis kört 5 km på blodomloppet. Sedan har jag ett 18 km pass på lördag eller söndag, beroende på hur jag känner mig efter dagens pass.
Ska nog trappa ner efter det. Nu blir det fokus Stockholm! Ska bli spännande.


Peter Jansen
1970 • Norrköping
#5
31 augusti 2012 kl 14:48
Gilla
Hej.
Det kommer du att klara, du får med garanti extra kräftar i kroppen under loppet, där finns många runt banen som kommer att heja.

Under min första halvmara gick det ca 4 minuter fortare jämfört med mina tränings tider, nu senast gick det på ca 1,43, jag sprang efter en tids hållare, vilket var väldigt bra, fint jämt tempo under hela loppet.

Lycka till och ha roligt runt banen, det är jävligt roligt att springa och efter målgång kommer du att vara satans nöjd.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.