Löpning Tävlingar & Motionslopp / LasseMaja loppet 3 inlägg 3905 visningar

Bra tillfälle för långpass i terräng

1978 • Arboga
#1
8 september 2012 - 20:10
Gilla
För alla er som laddar inför LL så vill jag tipsa om www.Lassemajaloppet.se

Ett riktigt terräng-/traillopp som garanterat bjuder på lite lera nu när det har regnat lite :)

Det är inte så många på jogg som bockat för denna tävling men kanske flera kommer? Det går bra att anmäla sin ända fram till 30min innan start och Arboga ligger väldigt bra till för alla som bor nära Mälardalen.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#2
9 september 2012 kl 19:57
Gilla
Attans, att jag inte såg detta förrän nu. Det lät ju jätteroligt.
1978 • Arboga
#3
9 september 2012 kl 21:20
Gilla
Det var jättekul!

När jag kom och hämtade min nummerlapp så var det typ 12 män och 5 damer som anmält sig, suck tänkte jag och insåg att med min fart så skulle jag vara ensam i spåret (sist alltså).
Men när starten började bli aktuell var vi nog 40-50personer som stor och laddade/värmde upp, så tydligen är det här en tävling där man anmäler sig på plats. Men som jag förstod det så önskade arrangörerna att flera anmälde sig i tid, det är tydligen lite svårt att få det hela att gå ihop och det är enklare att göra budget om man vet hur många som kommer.

Starten i sig är värt en omnämnande. Ca 20 min innan start startade de PA systemet och hälsade alla välkomna, sedan drog lokala friskis och svettis igång med uppvärmningen. Jag som inte gillar hopp och skutt höll mig på min kant. När jag kände att det kanske var dags så började jag fumla med mitt överdrag och ungefär samtidigt som jag inser att jag inte får byxorna över skorna utan måste ta av mig dem kommer det andra meddelandet i PA systemet. 1min kvar!
Med lätt panik så drar jag av mig skor och byxor och fick till dubbelknuten när det annonserades 30s till start.
Lite lojt lommade då alla fram till starten och sedan PANG, starten gick.
Detta var första tävlingen för mig där inte alla kastar sig vilt framåt utan de flesta började fippla på sina klockor och några funderade nog på vilket håll som var framåt, sedan började den lilla tappra skaran röra på sig :)

Väl ute i spåret så var det perfekt höstväder för löpning med 10-15 grader, svag vind och solen sken. Spåret var förhållandevis torrt så det var inga djupa lerhål man var tvungen att plöja igenom. Men spåret är teknisk krävande, första halvan präglas av rötter och andra halvan präglas av stora stenar som man måste välja att kliva över eller ta avsats ifrån. För mig var det enklare att dra så man såg 10m framåt än att ligga bakom och bara se 2-3m.
Även fast det var 40-50 deltagare så var jag till större delen ensam, ibland såg man ryggen på någon och någon kunde man ta placering på några när hälften var av loppet var gjort.
Upplägget är så att 23km startade 10:00, 12km startade 10:30 och 6km startade 11:00, så närmare mål var det mera folk men aldrig så det blev trångt.

Jag kommer definitivt att boka in denna tävling till nästa år. Inte för att tävla utan för att det verkligen var ett riktigt bra tillfälle till långpass i tävlingsfart inför LL.

Jag ber som ursäkt att jag inte annonserade tidigare, dagen innan är självklart på tok för sent.




Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.