Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 10126 visningar

svullet knä

Mikael Martinsson
1978 • sölvesborg
#1
15 oktober 2012 - 22:14
Gilla
för 5 veckor sedan påbörjade jag en projektanställning och redan första dagen svullnade mitt vänstra knä upp.
det var liksom inget alternativ att stanna hemma och pipa för ett svullet knä så jag fick ju aldrig någon direkt vila för knät. jag smorde med zonsalva, åt värktabletter och bytte mellan 3 olika par skor, i början av förra veckan gav det med sig.
svullnaden gick ner och smärtan försvann i samma takt.

givetvis har jag inte känt att det varit läge att ut och jogga direkt även om jag 100 gånger velat göra det iaf. men eftersom att det lät som om det var fullt med småsten i knäleden när jag cyklade till jobbet (knappt 1km) så var det som sagt inte läge.

idag har jag dock varit ute och gått en liten runda i hyfsat tempo på ca 5 km och knät känns precis som vanligt, inga som helst tendenser till att svullna upp eller börja göra ont igen.

nu till min fråga. . . . kan det vara lämpligt att gå 5-7km om dagen i en vecka innan jag börjar på att jogga mina 3 första kilometer för att sen öka till 5km efter 4-5 pass osv osv. eller tycker ni att jag kanske ska gå lite fler rundor innan dess?
1952 • Varberg
#2
16 oktober 2012 kl 10:03
Gilla
Innebar arbetet något som belastade knät speciellt?
Mikael Martinsson
1978 • sölvesborg
#3
16 oktober 2012 kl 12:14
Gilla
nej det gjorde nog inte det inte den första dagen iaf. sedan efter det så var det riktigt tungt arbete a la världens starkaste man typ. vi flyttade på plåtar som vägde mellan 20 och 65 kg per lyft.

jag skrev hela mitt livs historia för att förklara varför jag aldrig kom iväg till dr eller valde att vila och ta det lugnt. eller jo vilade gjorde jag ju i den mån att jag inte sprang eller cyklade något. när jag kom hem ifrån jobbet smordes det på zonsalva och liniment (inte för jag vet om linimentet hjälpte mer än att höja blodgenomströmmningen men...) och sen satt jag mest och tog det lugnt.
1952 • Varberg
#4
16 oktober 2012 kl 12:49
Gilla
Ditt förslag till upplägg för att börja springa tycker jag verkar försiktigt och du känner ju ganska snabbt om det inte är bra. Tycker nog att du kan börja testa att springa lite lätt även tidigare, men kortare. Viktigt att du inte har smärtstillande/inflammationsdämpande i kroppen när du testar. Knäproblemet verkar ju inte orsakat av löpning som du beskriver det.
Mikael Martinsson
1978 • sölvesborg
#5
16 oktober 2012 kl 12:53
Gilla
Det kan vara orsakat av löpning. jag såg precis att dagen innan jag startat en annan tråd där jag tog slut =(
http://jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=29055

men jag vill ta det försiktigt så jag ska kunna fortsätta mot mina mål =)
Mikael Martinsson
1978 • sölvesborg
#6
21 mars 2013 kl 12:52
Gilla
så här 6 månader efter och sisådär 20 besök hos sjukgymnast önskar jag att jag gått till läkare tidigare. skadat korsband som gjort att en muskel i låret förtvinat och det har givit att jag fått glapp i underbenet =(

dock är det på gång nu (glappet borta) men fortfarande svullen om knät.
förhoppningsvis kommer jag att kunna börja jogga igen till sommaren =(


fuck avundas er alla
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.