Löpning Övrigt 33 inlägg 9261 visningar

Sista veckan innan maran

Patrik
1977 • Farsta
#1
26 maj 2008 - 08:52
Gilla
Då var det bara en vecka kvar till Stockholm Maraton.

Hur är formen på för alla som ska springa?

Själv var jag ute på en kort snabbdistans i lördags och fick grymt ont i utsidan av knät, lite nervös över det nu, men med en veckas vila så ska det nog gå bra.
< < < 1 2 > > >
1978 • Luleå
#2
26 maj 2008 kl 09:36
Gilla
Formen är väl sisådär. Eller, säg så här: formen är väl egentligen helt ok. Halvmarathon i Lule gick bättre än förväntat. Men jag har tränat alldeles för dåligt under året, så jag är ganska nervös inför mitt livs första mara på lördag.
Göran Löfström
1965 • Rångedala
#3
26 maj 2008 kl 09:38
Gilla
Började i höstas med målet att gå under 4 timmar men en massa småskador har ställt till det under vintern/våren så jag reviderade målet rätt snabbt till ca 4:30, eller egentligen att bara ta mig runt... Sista månaden har dock allt lossnat, långpassen har avverkats med flyt och inga skadekänningar. Så det är oerhört mycket spring i benen nu när man lättat på träningen och i huvudet är det bara löpning och åter löpning...
Om det inte blir för varmt på lördag (enligt prognoserna verkar det i alla fall bli "sommarvarmt") så kanske sub 4:15 är rimligt. Har bestämt mig för att haka på den farthållaren i alla fall! Lycka till alla, vi ses på Östermalms IP!
Roland Söderström
1962 • Onsala
#4
26 maj 2008 kl 10:18
Gilla
Detta skall bli dunderkul. Min första mara så vad väntar mig sista milen??
Är i mitt livs form, fast med en lite överansträngd V. fotled.
Den känns helt OK att springa med men dan efter är den lite öm.
Vrickade H. foten efter 300m på varvet så den är lite ond den med.
Farten, viljan, suget finns där, det skall nog gå bra.
Siktar på 3:30, men om jag inte springer in i väggen sista milen blir det 3:15.
1963 • Stockholm
#5
26 maj 2008 kl 11:08
Gilla
Formen är på topp hoppas jag men benen känns rejält slitna och vänster knä krånglar. Får se vad vilan kan göra denna sista vecka, är grymt taggad iaf:-) Hoppas på lagom temperatur, springer för första gången men målet är att gå under 4h.

Lycka till alla!
Linda Eliasson
1978 • Nacka
#6
26 maj 2008 kl 12:38
Gilla
Brakförkyld och feber- man kan väl säga att formen är sådär... Men det spritter i benen och jag är jättepigg (när jag ligger i soffan- inte när jag reser mig), så jag har goda förhoppningar om att bli helt frisk till på lördag :-D
Min första mara, så mitt mål är att ta sig runt. Dock hade jag väl hoppats på en tid runt 4 timmar. Numera har den reviderats till 4:30 efter lite knäproblem.

Lycka till allihopa! Det ska bli så roligt att stå där på Lidingövägen med alla andra "galningar" (inte enligt mig, enligt mina icke-springande kompisar).
Henning Looström
1973 • Lund
#7
26 maj 2008 kl 12:57
Gilla
Formen är bra, skönt att ha testat den på GBG-varvet. Hustrun har hostat och snorat i ett par veckor hemma så jag har varit grymt orolig att bli förkyld! Sedan är det ju vädret... Just nu spöregnar det i Lomma, hade inte varit så kul med varken regn eller tropisk värme i huvudstaden på lördag.
Hmm, börjar faktiskt jobba upp tävlingsnerverna på allvar, kommer att bli en jobbig vecka!
Målet för sista veckan är att ta ett par lugna löppass, sova mycket, äta mycket kolhydrater i slutet av veckan. Ooops, fylla iPoden får jag inte glömma heller!
Sedan har jag som bonus att vi på torsdag kväll skall iväg på någon jäkla Fångarna på fortet-grej med jobbet. Kommer garanterat blåsa ett muskelfäste eller två. (Skyndareskyndare! fyra nycklar kvar!)
Christina Stalby
1978 • Uppsala
#8
26 maj 2008 kl 13:04
Gilla
Jag är sjukt taggad, men det realistiska målet är nog att bara försöka ta mig runt - det är första maran för min del. Får se hur det går. Siktar dock på under 5 h...

Såg förresten en reklamsnutt på TV4 nyss inför lördag (de visar ju loppet på tv) - en kille som sitter och slevar i sig sjukt mycket pasta. Fnissade till lite för jag hade just sökt efter kostråd på nätet inför sista veckan. :-)
Stig-Ove Hedenström
1967 • Skellefteå
#9
26 maj 2008 kl 13:17
Gilla
Ooooh vad nervöst det börjar vara, första maran för mig men har gott hopp om att komma runt. Man går och känner efter var man har ont (inbillat) Är livrädd att åka på en förkylning, magsjuka eller vad som helst som kan sätta käppar i hjulet nu. Flyger ner till Stockholm redan på fredag morgon så man har tid att nervösa upp sig riktigt ordentligt innan lördag 14.00.

Lycka till alla tappra löpare!
Patrik Billberg
1973 • GBG
#10
26 maj 2008 kl 13:27
Gilla
Här har vi en till som börjar få fjärilar i magen...vad har man gett sig in på!!
Sprang min första halvmara(gbg varvet) på ganska lugna 2.04 kände att jag kunde nöta på ett väldigt bra tag till. Men nu börjar man fundera på hur sakta skall man öppna första hälften?
Eller skall man köra på i den fart jag hade på GBG-varvet då det kändes ganska lugnt.

OJoj vad det skall bli kul eller fruktansvärt eller väldigt roligt...delade känslor som sagt.

Allt gott och ses i STO.

//putte
1981 • Kållered
#11
26 maj 2008 kl 13:30
Gilla
Ja, nu börjar nervositeten komma, eller den växer väl, för den har funnits ett tag nu! =) Men nu är det verkligen på lördag, inte "nästa lördag" eller "sista lördagen i maj!" utan PÅ lördag! Svårt att fatta att det snart är dags, och jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning! Känns bra i kroppen nu, och funderar på om jag ska starta med 4 tim-farthållaren eller 4.15! Spännande ska det bli iaf...

Lycka till alla jogg:are!
1965 • Kalmar
#12
26 maj 2008 kl 14:24
Gilla
hehe..tänker nästan hela tiden på min första mara, går å känner efter hur jag mår, status på min hälsa o.s.v...har aldrig lyssnat på min kropp så mkt som nu...fick nyss ett infall och beställde 45 min massage...så ja e säker på att musklerna är i toppskick...är rädd för att göra nått fel hela tiden, mkt nerver i magen, ska dock bli fruktansvärt roligt, sprang Broloppet, tror det va 88.000 eller nått som sprang...det va mkt roligt å se alla:-)
Vi möts i Sthlm...tjooo-hoooo
Sophia I.
1983 • Malmö
#13
26 maj 2008 kl 15:16
Gilla
Börjar också blir riktigt nervös. Har sänkt mitt mål från 4:30 till att nu bara ta mig runt, pga en ond benhinna på höger ben. Men jag hoppas det ska gå vägen. Men jag är väldigt rädd för "väggen" och hur jag kommer må efteråt...

Lycka till alla!
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#14
26 maj 2008 kl 15:43
Gilla
Formen god. Lite småförkyld, vilket känns ok med tanke på att det några dagar kvar.

Har itb-syndrom i höger knä som oroar. Har märkt att det gör ondare, och kommer tidigare, om jag springer för långsamt. Därför är det ingen idé för mig att starta i ett förnuftigt tempo. Jag öppnar i 4:50 tempo och ser hur långt det håller. Skönt att ha en anledning att springa offensivt.
Tyvärr är jag inte så bra att jag kan hålla det tempot hela vägen. Så om ni springer förbi någon på slutet som hoppar på ett ben och har öppnat långt över sin förmåga så kan det vara jag. (Fast innerst inne hoppas jag ändå att benen skall bära och jag ska komma under 3.30)
Lycka till alla!
Patrik Johnsson
1969 • Dalby
#15
26 maj 2008 kl 15:59
Gilla
Nu känns det i kroppen att det är nära...ser fram emot en spännande helg!

Formmässigt sådär, har pga knäproblem inte kunnat köra som jag velat, körde igår 10K på asfalt vilket tyvärr inte var så bra för knät. Med tanke på knät är målet främst att komma runt, helst utan för mycket smärta. Gärna under 4 timmar...

Har grymma blåsor på de flesta tårna, blir till att tejpa rejält på lördag. Några bra tips på hur man får blåsor att snabbt läka nu innan??? Är mest blodblåsor.

Ska bli spännande att se hur kroppen känns efter 35k, hoppas på bra löparväder.

Kör blodomloppet i morgon kväll i Malmö och morgonjogg onsdag, sedan är det vila fram till start!

Lycka till alla!!
1966 • Karlstad
#16
26 maj 2008 kl 17:03
Gilla
Har tränat för 4 timmar, men håller igen förväntningarna och har lovat mig själv att vara nöjd med en genomförd mara runt 5 timmar.

Sista snabbdistansen igår, och ganska stelt i ena skinkan idag... Men det ger sig med lite tigerbalsam och lätt jogg under veckan.. hoppas jag.
1974 • Kungsängen
#17
26 maj 2008 kl 18:30
Gilla
Springer för andra gången och har som främsta mål att springa under 4 timmar. Mitt optimistiska jag hoppas på en tid under 3.45. Hade liknande förhoppningar förra året, men hamnade då på 4.17. Väderförhållandena verkar i alla fall vara betydligt bättre den här gången, dessutom är jag något mer förberedd. Jag känner mig laddad till tusen!

Önskar alla lycka till!!!
csaba
1973 • Malmö
#18
26 maj 2008 kl 19:22
Gilla
idag började jag få onte i korsryggen och förkyllning på gång, tråkiga Malmö regnat hela dagen och nu ska jag ut på ett intervallpass (10km). och imorgon sista passet, tävling 10km (blodomloppet, men tänkte jogga lugn takt på ca. 50-55min). onsdag massage och vila resten.

hoppas att jag prickar samma form som göteborgsvarvet !
1969 • Upplands Väsby
#19
26 maj 2008 kl 19:23
Gilla
Formen börjar kännas ok. Det blir första maran så det är noll rutin. Gör ändå ett försök på 3 timmar. Lägger mig på stadiga 4:14/km med vätskestopp medräknat och kör på, så får jag se om det håller. Jäklars vad skoj det ska bli!
1965 • Kävlinge
#20
26 maj 2008 kl 19:28
Gilla
Kvällens planerade runda är inställd: 8 grader, regn och blåst i Skåne. Så den får va, kalla mig vekling det tål jag. En förkylning nu står ju inte överst på önskelistan... Minstingen kom hem från skolan med halsont och 38,5 i feber, hugaligen!

Annars har förberedelserna inför lördagen flytit på bra. Inte lika många kilometer under vintern/våren som förra året. Men fler långpass dock, vilket jag hoppas är melodin inför sista milen, som var jobbig i fjol.

Sista veckan: lättare pass tisdag, (onsdag) å torsdag, försöka hitta rytmen i planerad marathonfart. Packa väskan i morgon och packa om den på onsdag och torsdag! Kolla km-tiderna och trenden från förra årets lopp. Väderprognosen, flera gånger om dan. Och så jogg.se förståss!

Hoppas att vi alla jogg.se-are får en skön tur på lördag, lycka till!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.