Löpning Övrigt 2 inlägg 2801 visningar

Masstart är bäst

Fredrik Nilsson
1997 • Bostorp
#1
30 oktober 2012 - 19:39
Gilla 
Har tänkt mycket på att väldigt många personer påstår att individuel start på skidor avgör vem som är bäst skidåkare! Men enligt min mening så är individuell start sämre än masstart eftersom den som startar sist på en individuell start har alla tider att gå på och kan jaga !! (Mycket lättare att jaga än att vara jagad) Det är bevisat. I en masstart kan man visserligen hängåka. Där kritiserar mång Petter Northug för att han bara hängåker men vem har sakt att det är ett måste att dra? Den som kör över mållinjen är bäst inte att kunna lägga upp sitt lopp efter att ha kört på någon annans tider!! Har själv kört individuella starter och tycker att det inte är rättvist när man startar först och får gå på andras baktider! Hoppas någon delar samma mening som mig!!
1973 • Lycksele
#2
31 oktober 2012 - 20:47
Gilla 
Jag har varit mest förvånad över hur dåliga dom starka löparna utan spurt har varit på att taktiskt gå ihop och köra.
Där har dom mycket att lära av cykelsporten. När dom ändå vet att dom kommer att få stryk av Northug i spurten så är det ju konstigt att dom inte försöker med flera utbrytningar. En Northug som inte är i toppform skulle aldrig orka att gå med i alla utbrytningar.

Linjeloppet på OS i london var för mig en av dom absoluta höjdpunkterna under OS. Men det var defenetivt inte tempoloppet.
Så jag håller med masstart vinner nog i längden.
Tycker också att tour de ski är grymt underhållande.
Kan tycka att många masstartslopp har lite för snälla banor. Lite mer tuffa backar får nog fältet att spricka upp lite mer.
Däremot är det mycket snöfall blir masstarterna tråkiga.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.