Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 8864 visningar

Erfarenheter från Nordic Track löpband önskas

Anders Mark
1965 • GAMMELSTAD
#1
7 november 2012 - 20:07
Gilla
Hej!

Jag skulle bli tacksam om ni med erfarenheter från Nordic Tracks löpband kunde skriva några rader. Nämn även vilken modell ni har erfarenhet av då det finns ett antal att välja bland. Jag undrar vad som är bra/dåligt, om ni skulle rekommendera någon att köpa ett sånt märke etc.

Jag funderar på att köpa ett band från dem och behöver lite fakta från de som testat.

-Tony, du behöver inte skriva något. Du har redan gett mig kanonbra feedback för din modell T14.
Hella
1977 • Västerås
#2
8 november 2012 kl 11:18
Gilla
Hej Anders!

Jag har deras modell T12, och jag är väldigt nöjd. Tycker löpkänslan är bra och jag tycker mitt band är lika behagligt att springa på som de gym-löpband jag testat (vilka ju kostar mkt mer, skulle jag tro). hade ett billigare löpband tidigare men det var inte alls samma känsla, löpytan var liten och den gick bara upp till 12 km/h och ingen möjlighet t lutning. Min T12 får högsta betyg av mig.
1979 • Sandhult
#3
3 januari 2013 kl 21:56
Gilla
Hej Anders,

Blev det något köp å hur gick det i så fall?
Anders Mark
1965 • GAMMELSTAD
#4
27 januari 2013 kl 20:56
Gilla
Ja det blev ett band till slut. Av olika anledningar blev det inte ett Nordic Track. Mest för att T14 och T15 inte gick att få tag på och jag blev less att vänta. Sen när jag sökte info om NT:s band så var det svårt att läsa recensioner skriva utanför Sverige eftersom de döper om banden för Sverige eller kanske den nordiska marknaden. Man fick vara detektiv för att lista ut vilket band som matchade exempelvis det som en amerikan köpt. Nu köpte jag istället ett Tunturi T50 och i och med det valde jag bort kopplingen till Google Maps (iFit) vilken jag från början var sugen på.

Nu har jag haft T50-bandet i två veckor och är mycket nöjd. All information som jag vill ha finns och de program som finns inbyggda är helt ok. Bandet är superskönt att springa på och informationen visas stort och tydligt. Gott om plats finns för vattenflaskor som man kan man ha på vänster och höger sida av displayen. Ett litet önskemål skulle kanske kunna vara snabbtangenter för fart och lutning som Nordic Track har. Nu får jag antingen trycka flera gånger eller hålla in knapparna för fart och lutning när jag ska ändra. Det här är givetvis inget större problem, inget band jag testat på gymen har haft detta, men det skulle vara en bonus fast inget att välja bort denna typ av band för. Löpytan är tillräcklig men läser man specarna står det 150 cm. Om jag mäter den yta som faktiskt går att springa på så är det bara 141 cm bak till där den bakre rullen börjar vika ner. Detta är bara en notering och inget negativt. Endast den med ett otroligt långt löpsteg behöver ha längre. Bandet går tyst och känns mycket stabilt. Det man kanske kan nämna som negativt är den funktion som Tunturi kallar PSC (Position Speed Control) där man kan styra farten genom att ändra sin position på bandet under löpningen. Farten ökar när man kommer närmare displayen och minskar när man kommer närmare bakre rullen. Detta funkar endast om man har pulsbandet på sig men om du frågar mig så tycker jag inte detta funkar i praktiken. Fartökning och säkning går alldeles för långsamt och dessutom är känsligheten inte den bästa. Man börjar med att synka bandet mot en neutralposition på bandet. Dvs den plats på bandet där farten ska bibehållas. Framför denna punkt ska farten öka och bakom den ska farten minska. Här tycker jag att känsligheten inte fungerar på ett tillfredsställande sätt. Ibland måste jag springa så jag typ lutar mig över displayen för att öka farten. När jag ska minska måste jag springa mycket nära bakre rullen, en position jag inte trivs med. I och med att fartändringen är så långsam så håller inte denna funktion. Vem vill ligga i 20 blås och behöva backa mot bakre rullen och ligga där i en minut eller den tid det nu tar att får ner farten? Inte jag iaf. Sannolikt är det lösningen med pulsbandet som nyttjas som positionsbestämmare som gör att det hela blir lite inexakt. Noggrannheten är inte tillräckligt stor helt enkelt. Det hade varit bättre om det fanns sensorer under bandet. Nu blev jag inte speciellt ledsen för det då jag såg detta som en ren bonus om det skulle fungera. Den lilla lcd-displayen visar banprofiler, både i lutning, fart, hjärtfrekvens och fungerar tillfredsställande. Ja nu blev detta ingen recension av NT-band utan istället Tunturi. Hur som helst, jag ångrar inte köpet men har några förbättringsförslag :) Frågor på det?
Anders Mark
1965 • GAMMELSTAD
#5
27 januari 2013 kl 21:03
Gilla
Jag ska lägga till att jag köpt en separat fläkt då inget finns inbyggt i bandet. Man blir fort svettig när luften står still. Vissa band har ju inbyggd fläkt men hur denna fungerar på dessa har jag ingen aning om.
1964 • vedevåg
#6
5 februari 2014 kl 15:07
Gilla
Hej Anders Har med köpt ett tunturi t50 och undrar om du vet hur man ändrar tiden (som verkar vara 20minuter standard)Men kör mest på 30 minuters pass så det skulle passa mig bättre för att se när den räknar ner på LDC-displayen.

Ser att det är en gammal tråd.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.