Löpning Träning 2 inlägg 812 visningar

Terskeltrening på ski

1971 • Stokke
#1
2 januari 2013 - 17:59
Gilla
Hei!
Jeg er litt lat av meg når det gjelder trening. Jeg liker å ha det komfortabelt. Jeg trener ikke så mye terskel som jeg burde, dvs HR sone 3/4.
I det siste har jeg lagt merke til at snittpulsen min er høyere når jeg går på ski, og lurer på om terskeløkter på ski kan bidra positivt til farten når jeg jogger? Eller kan det ikke overføres mellom grenene?
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#2
2 januari 2013 kl 18:27 Redigerad 2 januari 2013 kl 18:41
Gilla
Det är ju fråga om delvis olika muskelområden som tränas vid skidåkning resp löpning, men i viss mån borde skidåkning i löptröskelpuls påverka mjölksyretröskeln positivt.
Om man inte alls löptränar under skidsäsongen kan jag tänka mig att både mängträning på skidor och tröskelpulsträning är betydligt bättre än att inte träna alls, och enligt min egen erfarenhet att löpformen kan nås mycket fortare med sådan skidträning än ingen träning alls.

En svårighet med tröskelträning för löpning med skidåkning är att åtminstone jag får upp pulsen bra utan att känna samma känna av mjölksyra som vid löpning, så gissnings är det främst ren cirkulationsträning som skidåkning kan bidra med eftersom fler muskelgrupper arbetar men kanske med lite lägre intensitet än t ex lårmuskler vid löpning. Det gäller speciellt vid ren stakåkning.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.