Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 4586 visningar

Ont i knät, vad göra?

T
1990 • ...
#1
5 mars 2013 - 20:47
Gilla
Hej!

Vill till en början säga att jag mest ser mig själv som en nybörjare när det gäller löpning. Har väl sprungit ett par gånger i veckan i något år nu, inte på någon seriös nivå utan mest för att hålla igång och komma ut och röra på mig. Brukar springa ett par kilometer varje gång, oftast någonstans mellan 5 km och 1 mil.

Har aldrig haft problem med skador förut, annat än överansträngda vader som snabbt har gått över efter någon dags vila. En och annan blåsa har jag också fått på undersidan av foten. Men aldrig något allvarligare än så.

Nu har jag dock upptäckt att jag under en tid har haft ont i det högra knät, och jag misstänker att det beror på att jag trampade snett när jag sprang i Kenya för någon dryg vecka sedan, pga hål i vägen och mörker så att jag inte såg.

Hur ska jag göra för att det ska bli bra i knät igen? Kan fortfarande springa, men det känns lite mer än annars. Det känns också när jag går. Kan det bli värre om jag fortsätter springa som vanligt, tror ni? Det känns jobbigt att ta ett långt uppehåll från löpningen pga att konditionen blir sämre och det blir jobbigare att komma ut ju längre uppehållet blir...

Så vad göra?
1996 • Karlholm
#2
5 mars 2013 kl 23:02 Redigerad 5 mars 2013 kl 23:03
Gilla
brukar också få lite ont i knäet men det är mest när jag springer sen brukar det försvinna någon timme efter, hoppas någon har ett tips om detta.
Jonas
1985 • Örebro
#3
6 mars 2013 kl 21:09
Gilla
Du säger att smärtan kom först efter ett felsteg. Bra att veta för din del. Du ska inte springa om du får ont även när du går. Krafterna som uppstår vid löpning är betydligt högre än vid normal gång.
Det kostar inte många kr att boka en tid till sjukgymnast som kollar över ditt knä. Börjar där. Han/hon kommer klämma och känna osv och tillsammans med din historia om felsteget får du nog en knuff i rätt riktning.
Ang kondisen kan du istället köra Cross trainer (om det nu går utan att du får ont) eller cykla. Då försvinner inte flåset. Sluta om du får ont !
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.