Löpning Tävlingar & Motionslopp / Semesterhalvmaran 3 inlägg 3268 visningar

Semesterhalvmaran (Kumla)

1963 • Örebro
#1
13 juni 2013 - 14:14
Gilla
Funderar på att springa Semesterhalvmaran som går utanför Kumla den 29 juni. Saknar lite djup i informationen om banan och hoppas att det finns någon/några tidigare deltagare här på jogg som kan hjälpa mig.

Är det en lätt eller tung bana? Fördelningen asfalt/grus? Något man ska tänka på, tuffa backar (när i loppet) eller dylikt? Är den värd ett besök?
Andreas Wendin
1980 • Örebro
#2
13 juni 2013 kl 21:34
Gilla
Banan är relativt lätt. Men eftersom man springer på landsvägar ute på landsbygden är det mycket dosering längs banan. Så om man har problem att springa på lutande underlag kan nog banan upplevas som lite jobbig. Vad gäller backar finns det tre stycken har jag för mig, två på första varvet och en på andra varvet. Men det är inga större backar. Här finns en karta över banan: http://www.kumlaskidforening.se/docs/Banskiss%20Semesterhalvmaran.gif Första backen är vid Nalavi, andra och tredje backen är strax innan Luggavi har jag för mig. Om jag kommer ihåg banan rätt är ca en tredjedel av sträckan grusväg, resten asfalt.
1963 • Örebro
#3
13 juni 2013 kl 21:43
Gilla
Tackar, det verkar helt klart intressant. Ganska lätt låter bra, vill inte ha en massa branta backar eftersom jag är lite osäker på ett knä.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.