Triathlon Tävlingar 5 inlägg 5430 visningar

SM Tenson Tjörn Triathlon 11.3 2013-08-31

Marcus Aronsson
1977 • Gnosjö
#1
2 september 2013 - 20:06 (Redigerad 2 september 2013 - 20:14)
4 Gilla
Race Rapport: SM Tenson Tjörn Triathlon 11.3 2013-08-31

Så var det dags, äntligen dags att testa om alla tidiga morgonar, allt tjurande, krånglande och köpslående för att få till träningstid, alla timmar familjen har blivit "lidande" och byten på jobbet...Har allt slit gjort någon nytta? Det är dags för en sista urladdning. Nu ska allt klaffa, jag ska rätta till alla brister från Halmstad, detta är ju den tävlingen jag siktat på hela året.

Så....
Fredagen den 30/8 åkte jag ensam med husvagnen mot Tjörn. En fin resa som tar sina modiga 4 timmar från Gnosjö med en husvagn släpandes efter. När jag hade 2 mil kvar blev det stopp i en bilkö, jag fick stå där nästan 1 timme. Vilket var lite irriterande. Det var ju snart preracemöte det ville jag inte missa och innan dess skulle jag checka in på campingen. Men jag hann med allt, jag cyklade till mötet som hölls i Skärhamns berömda akvarellmusem. Tävlingsledare Lotta, höll sitt anförande och man fick ställa frågor till tävlingsdomare och tävlingsläkare efter, men inget var oklart så jag pratade lite med Håkan Axelsson som jag jobbar ihop med, han skulle göra löpningen med ett lag i lagtävlingen för amputerade med funktionshinder. Håkan är amputerad nedanför ena knäleden, han ser lite dåligt också. Han är en fantastisk idrottsman.
Sen var det dags för pasta party, fast pasta ingår inte i min uppladdning, så jag sparade den. Jag tog en runda på tävlingsområdet, gick till simstarten och vidare till växlingszonen plåtade lite, instagrammade och facebookade, säkert till vänners förtret, alltid när det är triathlon på gång överöser jag Instagram och facebook med mina bilder och inte nog med det kommer en race rapport på det. Sen cyklade jag till campingen och för att äta kvällsmat. Packade min väska, 3gånger, gick igenom cykeln, på med tävlingshjul, pumpa, provcykla, kolla växlar osv. jag avslutade kvällen med lite Tv.

Klockan ringde 05:00 jag steg upp, kollade ut, mörkt och inte ett ljud på campingen. Satte på kaffe, plocka fram frukost och åt i lugn och ro. Gick igenom väskan, igen och som pumpade hjulen, igen.... psssssssssssssss lät det från ventilen PANIK!!! Drog åt den.....psssssssss.... MER PANIK!!!! Har jag någon extra med??? hittade en.....Bytte....Det blev tyst, puh, tur att man har med ALLA reservgrejer och verktyg. Cyklade i lugn och ro mot incheckningen av cykeln. Hoj och hjälm gick igenom den obligatoriska säkerhetskontrollen. och jag hänge upp min cykel på min plats och lade i mina gerjer i triathlonboxen, på med chipet på benet, tejpa fast gel på ramen.Allt klart och sen promenad på ca 20min till simstarten. Alla triathleter märks innan starten med ålder på ena benet och startnumer på andra, varför vet jag inte. på med våtdräkt och lämna väskan. Jag träffade triathleten Johan Samuelsson innan start, vi har diskuterat mycket triathlon på nätet men det var kul att träffa honom i verkligheten, han har tävlat riktigt mycket i sommar och blivit riktigt duktig triathlet. Men nu börjar det bli bråttom, i vattnet för simuppvärmning, jag hann simma ca 10 min innan invigning och nationalsång.

Först stack gänget som tävlar i seniorklassen iväg, därefter vi age groupers. Jag är inte riktigt nöjd med simningen. Det var ganska stökigt i simstarten, och jag blev översimmad 2 gånger och fick lite slag och så, därefter kom jag inte riktigt in i rytmen, seg och jobbig simning men till slut klättrar jag upp för stegen och börjar klä av mig springandes mot Växlingszonen.Jag gör en ok T1 på 2:22. Hoppar upp på hojen och iväg, känner direkt att jag har gott om energi, det går fort i början och ett tag blev jag rädd att jag skulle bränna ut mig. Men det känns ju så bra, jag drack sportdryck och efter 30 min tryckte jag en halv enervit liquid gel coffein. Planen är att trycka en halv gel (30g) varje halvtimme och dricka sportdryck när jag känner för det. Det gör jag hela loppet. Efter ett varv när jag kontrollerar hastigheten på klockan ser jag hållit ett snitt på 1:38/km vilket motsvarar 36,73 km/h, det går för fort.... jag sänkte hastigheten rejält så det kändes riktigt bra. Planen var ju 35km/h. Men jag tyckte det gick för långsamt, så jag körde på, det kändes riktigt bra när jag svängde in mot Skärhamn igen, växlade ner och höjde kadensen lite började förbereda mig för löpningen. T2 går bättre 1:03, energiplanen för löpningen är att dricka sportdryck och cola vid langningarna och om jag känner för det en gel vid 11-12km om jag känner för det. Jag känner direkt att detta kommer gå kanonbra. Det känns skönt att löpa och jag får hålla igen för att inte springa för fort. Planen är att börja i 4:30 tempo. Det känns för bra, jag löper i 4:10 tempo och tänker att jag kan nog hålla detta. Men så ekar Coach Robert Malmgrens ord i huvudet "Håll dig till din raceplan" Så jag sänker hastigheten. På 4:e och sista varvet löper jag på allt vad jag har, här kan jag verkligen ligga i 4:15 tempo och jag känner mig stark. När jag kommer in på upploppet studsar jag fram och ropar åt publiken "Heja på nu!!! Jag går ju i mål!!!" och jag spurtar och hoppar över mållinjen där jag får min efterlängtade medalj och en kram och grattis från lotta.

Efter att chippet plockats från mig och jag fått lite cola och vatten äter jag lite frukt, äter bullar, kakor, mer frukt, kaffe, en hamburgare med extra allt, ställer jag mig och hejjar fram triathleter som kommer löpandes, stapplandes, gåendes, haltandes in i mål, alla har verkligen gjort ett fantastiskt jobb. Efter ett tag så kommer Håkan Axelsson. Han springer med sin son som ledsagare. Ett stort jubel sprider sig över målområdet alla hejjar fram honom. Håkan gör en kanontid på 1:36 på 21km. Grattis Håkan och Team Össur Nordic Tri. Vid kl 16:00 var det dags för prisutelning för oss som ställde upp i BrandSM, Jag vann den individuella titeln. fantastiskt först personbästa och sedan Guld i BrandSM. Halmstad placerade sig 1:a och 3:a med Storgöteborg mellan sig i Lagtävlingen Grattis!!

Efter detta finns inte mycket mer att göra än att samla ihop sina grejjer och packa husvagnen och åka hem.

Tider: planerad tid/hur det gick

Simning: 35:00/38:16
T1: 2:22
Cykling: 2:35:00/2:30:01
T2: 1:03
Löpning: 1:40:00/1:36:05

Totaltid: 5:00:00/4:47:46


Tack alla Triathleter, Tävlingsledare, Domare, fuktionärer och publik för en fantastisk tävlingsdag. Och tack Coach Robert Malmgren och mental coach Johannes Simonsson för ert stöd. och Sist men definitivt inte minst, TACK!! familjen för att ni står ut med mig.
Erik Rosén
1978 • Alingsås
#2
4 september 2013 kl 20:53
Gilla
Gott kämpat och kul läsning!
Susanne Bornmar
1975 • Linköping
#3
5 september 2013 kl 14:07
Gilla
Kul läsning! Inspirerande.
Riktigt bra tider. Grattis till ett mycket bra genomfört lopp.
1972 • Partille
#4
5 september 2013 kl 19:03
Gilla
Bra skrivet!
Marcus Aronsson
1977 • Gnosjö
#5
10 september 2013 kl 10:17
Gilla
Tack för kommentarerna

// marcus
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.