Löpning Kläder, Skor & Prylar 2 inlägg 2821 visningar

Chariot vandringsset & skidset erfarenheter

1974 • Sollentuna
#1
19 september 2013 - 13:00 (Redigerad 19 september 2013 - 13:00)
Gilla
Jag vill ha ett tillbehör till min Chariot Cougar 2 så att jag främst kan åka skridskor (självklart enbart på plogad bana där stora tunga isfordon dagligen kör och med ytterligare säkerhetsarrangemang, så uppläxning behövs ej) och rullskidor (skatestil) med barn i en chariot.

Frågan är - hur användbart är vandringssetet i förhållande till skidsetet? Prisskillnaden är stor och själva skidorna skulle inte användas vid vare sig rullskidåkning eller skridskor.

Dock är det ju en helt annan sele i vandringssetet, vad jag förstår, som sitter mer kring axlarna än skidsettets sele som sitter vid midjan (och man är ju framåtlutad vid skridskoåkning, så midjan torde passa bättre). Dessutom verkar vadnringssettet har några handtag som potentiellt är ivägen för stavar vid rullskidåkning.

Någon som har erfarenhet av dessa två tillbehör?
Martin
1976 • Östersund
#2
19 september 2013 kl 14:20
Gilla
Tyvärr har jag ingen erfarenhet av vandringssetet.
Däremot har jag åkt skridskor åtskilliga mil med jogginhjulet på plogad bana och det har fungerat bra. Men jag antar att du vill dra vagnen efter dig istället för att skjuta den framför som jag gör....

Ang skidsettet så tog jag och gjorde ett eget med hjälp av ett par gamla turskidor, midjeväska med sele + lokal plåtfirma för bockning av skacklar.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.