Löpning Träning 3 inlägg 2487 visningar

Motivera sig att springa längre

Jimmie Nordberg
1984 • Matfors
#1
13 november 2013 - 12:41
Gilla
Mitt största problem för tillfället är att jag inte har några bra rundor att springa när det är mörkt på morgonen och kvällarna. Därför springer jag oftast på en gångväg som jag sedan vänder på och springer hem.

Mitt stora problem är att det gärna blir bara 6 km löpning då det är lätt att vända där, osv.. Men jag skulle vilja löpa mer, men kroppen eller skallen är svår att övervinna då jag gjorde en vana att vända där ifjol.

Nu behöver jag tips på hur man motiverar sig att springa längre sträckor.
Det går bättre på helgerna då jag kan springa på dagtid och det är ljus, då man man springa andra rundor och då är det inget problem, är rundan 10 km springer man det, är den 12 km springer man det. Nu blir det bara 6 km -8 km beroende på väg.
Mattias
1974 • Borås
#2
13 november 2013 kl 12:50
1 Gilla
Pannlampa? Klart att du ska kunna springa längre sträckor trots att det är mörkt. Om det inte finns belysta vägar som "räcker till" så är pannlampa ett måste. För min del är det så, om jag inte vill springa runt runt i byn för att få ihop längre sträckor så måste jag ut på mörka vägar och det problemet löses lätt med en pannlampa.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
13 november 2013 kl 12:58
Gilla
Pannlampa är bra. Men se till att hitta nåt ställe längre bort som är bra att vända på, på helgen kanske du kan utforska någon stig eller tänkbar passage som tar dig längre. Du kan säkert springa en kort bit först och sen ge dig ut på din 6- eller 8km runda. Känns väl knasigt att sluta efter 4km så tar du den biten först är det nog inte så svårt att springa 6.an efteråt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.