Löpning Kom igång 6 inlägg 3701 visningar

Återuppta träning

Tuula Vuorinen
1965 • Västerås
#1
28 december 2013 - 19:46
Gilla
Nu ska jag ta upp träningen igen. Jag har knappt tränat alls det senaste halvåret då jag fått toksmärta i ena skinkan så fort jag börjat springa. Jag har fortfarande känningar när jag går men det verkar ju inte riktigt funka att vila bort smärtan. Träningsabstinensen och sviterna efter julskinkan är i nuläget värre än smärtan i min egen skinka. Jag har tänkt ta det lite lugnt till en början. Lite styrka, simning, spinning och försiktig löpning. Ett triathlonlopp (sprintmotion) hägrar i sommar. Några tips på vad en försiktig början kan innebära? Vad ska jag tänka på för att inte göra ont värre? Vila är inget alternativ.
Edith Gr
1992 • Stockholm
#2
28 december 2013 kl 20:58
1 Gilla
Om jag var du skulle jag gå till någon slags läkare som kan reda ut vad det är för fel. Om det inte går att vila bort måste det ju bero på att det är något speciellt? :)

Om du inte vill det skulle jag börja med tre träningspass och sedan öka successivt. Träna max en timme per pass och om det gör ont just när du springer skulle jag rekommendera att du fokuserar på simningen och kanske styrketräning tills du byggt upp musklerna. Gå inte ut för hårt!
Dana
1965 • Helsingborg
#3
29 december 2013 kl 07:31
Gilla
utan att kunna lokalisera din smärta ur din text, föreslår jag att du testar att massera din skinka med en boll(en hård boll, det finns bra bollar på maxi) och sen stretcha ordentlig säte musklarna??? musklarna är en färsk vara så... att bygga upp dom gör ont;)
testa det kanske blir det bättre med din skinka:)
Susanne Gustafsson
1968 • Nyhamnsläge
#4
29 december 2013 kl 11:52
1 Gilla
Jag håller med Edith, du bör ta reda på vad smärtan beror på. Ett besök hos en sjukgymnast föreslår jag. Jag har också problem med smärta i skinkan som strålar vidare ner i vänster ben. I somras fick jag även ont i vänster häl. Kopplade inte ihop detta med smärtan längre upp men min duktiga sjukgymnast konstaterade att det hela är en dominoeffekt som beror på att ischiasnerven ligger i kläm. Jag har inte heller lyckats vila bort smärtan helt. Utöver regelbunden behandling fick jag även lite övningar för att mobilisera och frigöra nerven. När jag nu kört igång löpträningen igen tänker jag bli duktigare på att göra dessa övningar dagligen. Det kanske du också skulle ha, lite övningar för att förhindra att smärtan förvärras igen. I stället för att göra samma som förra gången och hoppas på tur är min gissning att du behöver kombinera träningen med någon form av rehab. Lycka till!
1981 • Örebro
#5
29 december 2013 kl 12:56
Gilla
Håller med föregående, låt någon undersöka och behandla det.

Låter onekligen som spända muskler i sätet, men frågan är ju vad som triggar spänningen. Nerv är en stor möjlighet som redan tagits upp.

Generellt sätt är det ganska lätt att behandla nerver. Men det är just därför en undersökning behövs, då det inte spelar någon roll för just dig hur de flesta brukar reagera :-)
Tuula Vuorinen
1965 • Västerås
#6
29 december 2013 kl 19:05
Gilla
Tack för tipsen. Jag har beställt tid hos en sjukgymnast så får jag se vad han säger. Jag simmade en timme idag och sätesmuskeln gjorde sig påmind direkt. Och jag som trodde att simningen skulle vara den mest skonsamma träningen just nu :-(.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.