Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 5758 visningar

Höftproblem, tips?

Björn Ohlsson
1974 • Billeberga
#1
8 januari 2014 - 19:35
Gilla 
Halloj!
Jag har på senare tid fått problem med min höft och skulle behöva lite tips hur man blir av med denna åkomma... Kanske någon haft liknande problem?
Vet inte vad jag gjort, smärtan har helt plötsligt uppträtt. Har haft det i några månader. Det sitter på vänster sida och är intensivast runt själva "höftknölen".
Jag var hos en osteopat för några veckor sedan, han trodde på överansträngning. Det sitter tydligen en sena (hinna?) som är fäst vid höftknölen och går hela vägen utmed låret och fäster sedan nere vid knäet. Hans teori var att det övre fästet blivit överbelastat.
När jag cykletränar känner jag inte av det överhuvudtaget. Men när jag springer så får jag riktigt ont. Men bara efteråt, under själva träning känns det nästan inget. Och har jag riktigt ont och ger mig ut och springer, så känns det mindre/lindrigare. Men sju resor värre efteråt...! Har jag sprungit och sedan sitter ca 20 min på soffan så kan jag knappt resa mig ibland.

Någon som vet hur man kan "behandla sig själv" på något sätt för denna åkomma?
ME
1970 • Jönköping
#2
8 januari 2014 - 22:30 Redigerad 8 januari 2014 - 22:30
3 Gilla 
Det finns mängder med höfttrådar på detta forum. Alltså är det ett vanligt löparproblem. Det enda generella man kan säga är att successivt ökande ont pga löpning troligen är överansträngning och därmed dessvärre kräver viss vila. Quickfixes är vad alla vill ha men nästan ingen kan få, tyvärr. Specifika diagnoser låter sig sällan ställas via foruminlägg.

Vila, stretcha, cykla och trappa LÅNGSAMT upp löpningen igen är troligen ett någorlunda rimligt förslag.

För kännedom är osteopati en icke vetenskapligt belagd och för terapeuten icke certifieringskrävande alternativmedicinsk idé.
1968 • luleå
#3
9 januari 2014 - 22:28
Gilla 
Jag har länge haft ont precis vid höft- kulan och det är endast när jag springer och när jag ligger länge på den sidan i sängen eller på soffan.
Men nu har jag fått en inflammation i knäet så jag kan inte springa för tillfället.
Jag brukar inte tycka om att promenera men jag gör det jag kan. Nu har jag börjat gå stavgång och märker att jag har börjat känna en stabilitet i höften och börja bygga på muskler som jag inte har använt tidigare. Det onda har försvunnit mycket förvånad faktiskt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.