Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 3573 visningar

Känningar på flera ställen samtidigt

1982 • Åkarp
#1
2 juni 2014 - 10:39
Gilla
Jag börjar känna mig aningen desperat nu.

Har tränat bra och ganska mycket i flera år nu med tonvikt på löpning. Jag har mer eller mindre varit förskonad från det mesta i skadeväg och egentligen aldrig haft mer än någon liten känning som aldrig blivit värre utan försvunnit efter lite vila.

Men nu kommer dom JÄVLARNA en efter en.

Det började med en sak i vänster fot. Det började med en brännande känsla som strålar upp från den lilla knölen precis bredvid lilltån och så strålar det upp på foten dock inte så långt upp som till vristen. Detta har egentligen inte hindrat löpningen för det gör inte ont under träning utan kommer ofta efteråt. Även i hälens utsida alltså inte under utan ca 1cm upp på hälens utsida så får jag ont. Denna känsla är svårare att beskriva men denna är inte heller ett problem under träning utan kommer mer efteråt och gör lite ont när man trampar ner på hälen.

Därefter kom det en smärta/obehag i höger höft/höftböjaren/gluteus? Jag kan inte riktigt precisera exakt var det sitter men det är upp i det området på höger sida. Detta kan känns som att man är lite stel och har dålig rörlighet under löpning men inte göra ont direkt. Men efteråt när man ex. sitter i soffan och lägger upp benen på bort och vinklar foten utåt mot höger så kan det hugga till nått jävulskt i det området. En intensiv smärta som försvinner lika snabbt igen men det känns inte kul. Också på morgonen när man vaknar och kroppen inte riktigt kommit igång kan detta område smärta och göra ont i lite olika ställningar.

Det sista som kom när jag tog en lite längre runda i Lördags är väl kanske det som oroar mig mest för detta har jag aldrig känt innan och är en helt ny sak.

Rundan gick bra tog det lungt och hade inte ont någonstans. Stretchade efteråt utan problem ingen känning och gick och duscha. Sen kanske 20 min efter det när man hunnit komma ner i varv och antar bli kall igen så började det göra ont i vänster knäs utsida.

Det konstiga var att det smärtade inte när man tog i det området direkt utan mer när man klämde och tryckte på baksida lår precis nere bakom knäet. Men det gjorde mest ont på framsidan. Det gjorde jävligt ont under kvällen men klingade av under söndagen och på kvällen var jag ute och cyklade nästan 3 mil utan problem.

Det jag inte fattar med allt detta är att detta kommer alltså när jag nu gått ner lite i träningsintensitet. Jag körde på hårt inför mitt första mil lopp för säsongen med mål att komma sub 40 vilket jag lyckades med. Och efter det har jag haft mycket att stå i och inte hunnit lika mycket och delvis fått ta det lugnt pga. av känningarna och så kommer det bara mer och mer.

Om detta inte ger sig. Vart vänder man sig lämpligast då i Malmö/Lund området? Jag har som sagt aldrig haft denna typen av problem så jag vet varken ut eller in. Vårdcentralen känns som ett dåligt val. Dom kommer bara skicka hem man och be mig ta två Alvedon :D
Kajsa B
1987 • Göteborg
#2
2 juni 2014 kl 13:28
Gilla
När jag har ont här och var brukar jag gå och få en ordentlig genomkörare hos idrottsmassör. Mycket släpper då direkt, och annat brukar sakta börja ge med sig.
1952 • Varberg
#3
3 juni 2014 kl 09:28
Gilla
Det var en hel del. Allmänt kan man säga att en skada lätt leder till nästa pga förändrad teknik som vill skona det skadade stället.

Om vi börjar med höften så är det lite oklart. Är det framsida eller baksida? Gluteus är baksida, höftböjaren jobbar med framsidan. Intensiv smärta baksida i vissa vinklar som kan släppa lika snabbt liknar den typ man kan få från piriformis. Sedan hänger allt samman. Svaga muskler utsida/baksida ger lätt ITB-problem dvs knäts utsida osv.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.