Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 1856 visningar

Adidas/Asics/Nike

1977 • Stockholm
#1
16 oktober 2014 - 10:02
Gilla
Var och testade skor igår inför köpet av nya mängdträningsskor med fokus på asfalt. Springer mycket terräng och kör mina underbara Terra Kiger där men behöver komplement för planare underlag och loppen i vår.

Jag pronerar och fick som förslag på Runnersstore Adidas Supernova Sequence 7 samt Asics GT-2000 2 och testade även sedan Nike Structure 18 på egen hand utan löpband.

Gillar samtliga skor och har väldigt svårt att bestämma mig faktiskt, Adidas hade som fördel att den var smidig och lätt vilket även var fallet med Nike men Asics satt lite tightare men kändes kanske lite klumpigare och ser ju även sämst ut av de tre om man nu får vara ytlig i frågan.

Har ni input i frågan uppskattas detta, egna erfarenheter från modellerna eller tankar om kvalitet och livslängd osv.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#2
16 oktober 2014 kl 10:29
1 Gilla
Min erfarenhet från dessa är att

* Adidas Supernova Sequence är tunga (ja väg dem så får du se), dock grymt sköna och uppbyggda.

* Asics GT-2000 2 är stabila och sköna dock ganska stumma i sulan. Vilket kan kännas på asfaltslöpning. Även något tunga.

* Nike Structure 18 är en helt ny sko som ska bli spännande att prova. De gamla structure hade en ganska grov kil som delade skon på mitten på längden, som på ett brutalt sätt hindrar pronation. Kan kännas litet i knäna av att foten så att säga lutar utåt i steget.

Prova gärna Kayano 20 också, är något mildare än GT2000 2 i stabilitetshänseende och har liksom Nike Structure en delvis kilad sula.
1977 • Stockholm
#3
16 oktober 2014 kl 10:45
Gilla
Stort tack Fredrik, uppskattas!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.