Nike zoom streak 5 vs Adidas Boston och adios - Löpning
Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 5802 visningar

Nike zoom streak 5 vs Adidas Boston och adios

Magnus Sjöberg
1977 • Trelleborg
#1
27 januari 2016 - 12:47
Gilla 
Jag sprang min mara ifjol med adidas Boston boost. Jag är nöjd med dem men tyvärr gick hälkappan sönder efter 20 mil. Nu letar jag ny marasko. Boston var bra men jag funderar även på adios eller nike zoom streak 5.

Vad tycker ni som sprungit i dem eller flera av de skorna?

Jag är i grunden en klen hällöpare, så jag är inte så intresserad av extremt lätta skor eller skor med väldigt liten drop.
1971 • Nykvarn
#2
27 januari 2016 - 13:29 Redigerad 27 januari 2016 - 14:01
1 Gilla 
Du får ta fram en rasp och fila ner de där vassa hälarna Magnus ;-)

Jag är själv nyfiken på Nike Zoom Streak som t ex marasko då jag hört mycket gott om den men jag har inte sprungit i Nike sedan Hedenhös och har dålig koll på märket...

Ett alternativ till Boston är Salming Distance, jag har både Boston och Distance och föredrar den senare som jag tycker har en väldigt fin avvägning mellan dämpning, vikt och löpkänsla och inte är lika hysteriskt smal i lästen som Adizeroskorna är. Lägre drop dock 5mm på Distance mot ca 9-10 på Boston (vet inte exakt) och det är kanske inte något självändamål med lågt drop på maran då man blir sliten i vaderna ändå...
Johan Pihl
1975 • Olofstorp
#3
27 januari 2016 - 14:37
Gilla 
Jag har sprungit väldigt mycket i Zoom Streak generation 3-5, och en del i Adios Boost 2. Jag upplever dom som ganska olika skor på många sätt. Även om dom har liknande dämpning och vikt, så upplever jag Adios som ganska "hård" och med mycket stöd, nästan som en mängdsko. Streak är mjukare och har distinkt mindre stöd, och jag tror att Streak kräver mer av fot och underben. Passformen är också ganska annorlunda, Adidas passar inte min fot speciellt bra, även om Adios Boost 2 fungerar, men Nike passar alltid.
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#4
27 januari 2016 - 15:04
Gilla 
Håller med Johan till 100%. Streak 5 är avsevärt mjukare än Adios enligt mig. Ovandelen är väldigt mjuk (och skön).
Magnus Sjöberg
1977 • Trelleborg
#5
27 januari 2016 - 15:37
Gilla 
Tack för responsen, hörni. Jag filar så jag blöder Staffan. ;) En anledning till att jag är sugen på Nike är att den ganska osexiga pegasus har visat passa mig bra som mängdsko. Den är väldigt hållbar och mitt förra par hade jag i 150mil, hittade nyss ett par till för en 500-lapp på intersport så nu fortsätter jag med dem.

Har provsprungit zoom streak och min känsla är att jag kan komma att bli lite trött i foten. Den kräver nog lite mer som Johan och Martin skriver. Jag har högt fotvalv och borde gilla zoom streak som är väldigt hög där, risk för skav?
Är nog egentligen lite besviken, hade hoppats få samma pangkänsla av zoom streak som av mina gamla Asics Tarther...
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#6
27 januari 2016 - 16:19
Gilla 
Gillar du Tarther så föreslår jag att du beställer ett par TartherZeal från Japan (ifrån Rakuten tex). Dom är väldigt lika Tarther 1.

Adios är tunnare i framfoten jämfört med Tarther men det kanske inte är ett problem om du landar på hälen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.