Löpning Styrketräning 7 inlägg 8283 visningar

handled

Maria
1985 • Stockholm
#1
1 februari 2015 - 12:50
Gilla 
Hej!
jag har ganska nyligen börjat styrketräna ganska mycket och vill gärna kunna göra pull ups och chins utan stöd om någon månad. Så jag tränar på det och tränar underarmarna separat. Problemet är att jag får ont i handleden. Har nån tips på hur man ska undvika det?
1973 • Åkersberga
#2
1 februari 2015 - 16:34
Gilla 
Handleder utsätts för belastningar i många övningar och blir lätt överbelastade speciellt i början.
Underarmscurl och omvända sådana är bra för styrkan men för chins kan du också använda dragremmar tillfälligt för att avlasta dem.
Hanna Berg
1987 • Nacka
#3
1 februari 2015 - 17:56
Gilla 
Det beror lite på när smärtan i handlederna kommer. Har du precis börjat träna kan det ju mycket väl vara överbelastningssymptom och då är det bara dra ner på belastningen. Annars kanske du håller för brett/smalt så du får konstig vinkel på handleden.

Om det är greppstyrkan du tränar underarmarna separat för är det ju t.ex räckhäng du ska träna, även hantelroddar är bra för greppstyrkan.
Dragremmar avlastar greppet, men det är ju latsen som gör huvudjobbet, du kan variera med olika vinklar i trx, samt söka på skivstångsrodd och pendlay row för att få en stark rygg.
Tanja Werner
1968 • Malmö
#4
1 februari 2015 - 22:33
Gilla 
Jag tror att Madeleine Johansson tippsade om några övningar just för handleden. Hennes blogg finns under bloggar här, annaras tror jag hon heter fitnesscoach.
Niklas
1986 • Trollhättan
#5
18 oktober 2015 - 15:38 Redigerad 18 oktober 2015 - 15:41
Gilla 
Inte helt dumt med bra handskar för styrketräning, som har extra handledsstöd. Kan vara skönt att använda i perioder man är öm i händerna eller när man känner att handlederna behöver det. Så tränas ju greppstyrka och handleder upp med lite mer stöd under vägen, och mindre skaderisk.

De som är helt emot handskar för tyngdlyftning är det oftast för att det inte är macho nog i deras ögon (man får inte valkar i händerna). Sen kan man både få bättre och sämre grepp med handskar. Det kan minska risken att man halkar med bra handkar, samtidigt som man får sämre greppkänsla, som kan vara negativt. Så både fördelar och nackdelar.

Köpte för övrigt mina Under Armour handskar på Intersport, och gillar dom rejält: http://www.underarmour.eu/en-se/mens-ua-resistor-half-finger-training-gloves/1253690.html

Edit: det står ju för män på den, och jag ser inga motsvarande på deras avdelning för kvinnor..men handskarna har ju inga fingrar och fingerlängder att tänka på, så en small eller så borde nog funka helt utmärkt för många kvinnor med. De är rätt tighta i storlekarna ändå.
Niklas
1986 • Trollhättan
#6
18 oktober 2015 - 19:33
Gilla 
Inser att detta forumet är rätt dött...kikade inte datum när jag svarade, denna låg så högt i listan, men är ju från i vintras. Inte så aktuellt med svar nu. =/
Maria
1985 • Stockholm
#7
11 oktober 2017 - 23:22
Gilla 
Tack för alla svar!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.