Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 3236 visningar

Löpstegsanalys ex Specialistgruppen i Sthlm

Karin Landh
1981 • Solna
#1
4 februari 2015 - 17:02
Gilla
Är det någon som gjort proffessionell löpstegsanalys? Vilken gick ni till då och är det något ni rekommenderar? Tar gärna emot tips på ställen i Stockholm!

Jag är sugen att boka analys av löpsteget hos en viss Joakim Kastebring, leg naprapat - MJA Specialistgruppen i Stockholmcity. Är det någon annan som varit dit?

Löpanalysen hos Specialistgruppen är på 80 min, kostar 1.450,00 kr och är individuell, individanpassad analys av din löpstatus innefattande:
Personligt möte, där du delger dina mål, tankar, visioner eventuella skadebekymmer med mera. Allt för att skapa en personlig språngbräda.
Löpanalys, genomföres inomhus på löpband där du videofilmas och din löpteknik undersöks för att detektera potentiella optimeringsåtgärder.
Löparscreening, här ställs din kropp mot löpspecifika tester för att upptäcka eventuella svaga länkar och brister som kan påverka ditt löpresultat.
Åtgärdsprogram, i denna del sammanfogas dina personliga mål tillsammans med de fynd som är gjorda under analysen i ett program som brukar innefatta ett progredierat träningsprogram.
Medtag träningskläder och aktuella löparskor till ditt löpanalysbesök.

Har lite problem med en trilskande hamstring pga att jag inte aktiverar musklerna i rätt ordning vid löpning (blir hamstring-rumpa-vad istället för rumpa-hamstring-vad) och då blir baksida lår överansträngd. Tänkte att förbättrad teknik kanska kan hjälpa.

/ Karin
Patrik Gylle Gyllstedt
1967 • Kungsholmen
#2
4 februari 2015 kl 22:44
Gilla
Salming runlab som öppnar på Kungsgatan om en månad har en av de mest avancerade löpanalyserna och rekommenderas. Har gjort den själv i Göteborg.
1969 • Björkhagen
#3
5 februari 2015 kl 05:49
Gilla
Jag har gjort löpstegs analys hos Fredrik Zillen och Spring snabbare. Han är kunnig och väldigt engagerad. Syns att han gillar det han gör.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.