Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 4831 visningar

Asics Kayano 21 för neutral löpare?

1982 • Västra Götaland
#1
3 mars 2015 - 03:19
Gilla
Hej!

Jag är på väg att köpa Asics Kayano 21 men jag har neutrala löpsteg och dessa skor är för över pronation eller lätt pronation.

I butik så sa de att det skulle gå bra att använda de och man får lite extra stöd för fotvalvet. Men för att vara på den säkra sidan så tänkte jag fråga om jag kan använda de här skorna ändå eller riskerar jag supination istället?

Jag har provat en hel del skor och tycker att Kayano 21 sitter bäst, Nimbus 16 nästbäst som är för Neutral löpare och Nike structure18 på tredje plats. Men skulle helst vilja ha Kayano 21 för att den sitter så mycket bättre jämfört med Nimbus 16. Har inte haft chansen att prova Nimbus 17.

Beskrivning av min fot:
Fotvalv normalhög
Ngt bredare framfot
Neutral pronation (enligt mig själv)
Sen tre år tillbaka så har jag märkt av en mycket svag Hallux Valgus, men inget som har blivit värre eller stört mig på ngt sätt.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#2
3 mars 2015 kl 06:01 Redigerad 3 mars 2015 kl 06:04
Gilla
Från en pronerare med det märkliga fenomenet att slita både utsida häl och utsida tå, så kan jag intyga att frånskjutet är väldigt bra i Kayano 21. Dvs det finns stöd på utsidan av framfoten . Möjligen beroende på en ganska bred sula?

Men... hela skon lutar utåt! Är ganska påtagligt i jämförelse med andra skor (neutrala som pronationsskor). Är fortfarande osäker om jag kommer få ont i knäna av dessa.

I stort en otroligt skön sko som har en dämpning som Asics hade förr, dvs mjuk men ändå med bra spänst. Om Nimbus 17 är som Kayano fast neutral skulle jag gå på den om du har neutralt steg.

Nike Structure 18 har jag också, sitter otroligt skönt. Men den har ett påtagligt uppbyggt fotvalv som ger sig till känna vid längre turer, känns stumt och konstigt. Där skulle jag gå på Pegasus 31 istället som neutralare.
1982 • Avesta
#3
3 mars 2015 kl 07:07
2 Gilla
Vi har ju olika fötter såklart. Men kan tyvärr inte rekommendera Kayano 21. Helt enkelt för de inte är speciellt sköna att springa i. Ska göra mina 100 mil sen blir det absolut inga fler Kayano. Men det kanske bara är jag som tycker det :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.