Löpning Tävlingar & Motionslopp 5 inlägg 3495 visningar

"Sista" Lejonbragden 2015

Magnus Bodin
1967 • Lund
#1
23 juni 2015 - 10:02
1 Gilla
Tack för oss

Lejonbragden hölls som bekant fyra gånger på åttiotalet innan huvudsponsorn Lejon drog sig ur och loppet lades ner. Hösten 2011, nästan trettio år senare, ledde en serie lyckliga sammanträffanden till att tre personer samlades på en pub för att ta det formella beslutet att återuppta det anrika loppet.

Sedan dess har vi arrangerat Lejonbragden fyra gånger, och försökt göra det bättre och bättre för varje år. Alltid med mycket hjärta. Första året var vi glada amatörer när det gällde att arrangera lopp, men deltagare, publik och andra verkade ha överseende med våra brister och stämningen var fantastisk under hela dagen. Kommande år förbättrade vi ett stort antal mer eller mindre uppenbara detaljer, och stämningen fortsatte att vara otroligt skön.

Någonstans på vägen blev arrangemanget mer rutin än spännande, och inför årets lopp kände vi att en del av glädjen hade försvunnit. Loppet i sig var fantastiskt roligt även i år, men mycket av förberedelserna och efterarbetet blev ytterligare punkter på en redan alldeles för lång lista över saker att göra.

Med bakgrund av detta har vi beslutat att Lejonbragden 2015 var det sista loppet i serien för den här gången. Om det slutar vara roligt riskerar det att bli dåligt, och det är mycket bättre att sluta medan man ligger på plus. Det är inte alls omöjligt att loppet återkommer i någon form i framtiden, med eller utan vår inblandning.

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla deltagare, funktionärer, åskådare, supportrar, sponsorer, vänner, kollegor och inte minst våra familjer för all värme och allt engagemang ni har visat. Det är ni som har gjort loppet till var det är. Under alla år har vi knappt fått ett enda klagomål, utan överösts av positiv och konstruktiv feedback även när saker och ting inte har varit riktigt perfekta. Det är fantastiskt!

Än en gång, stort tack till er alla, vi syns i löpspåret!
http://www.lejonbragden.se/2015/06/23/tack-for-oss/
1956 • PARTILLE
#2
23 juni 2015 kl 17:33
2 Gilla
Tråkigt att höra Magnus men jag respekterar Ert beslut. Att arrangera en tävling är inte snutet ur näsan och stjäl mycket tid och energi.
Ni har gjort ett fantastiskt jobb. Tyvärr har jag inte kunnat springa denna tävling men jag har bara hört mycket gott om Ert arrangemang. Lejonbragden kommer att lämna en stor lucka i raden av (som alltid) välarrangerade ultralopp. Tack för att Ni återupplivade denna klassiska tävling och låt oss hoppas att vi får se kanske Lejonbragden igen. :-)
Maria Olsson
1973 • Kristianstad
#3
23 juni 2015 kl 18:06
2 Gilla
Vad ledsamt!
Detta har utan tvekan varit en utav mina stora höjdpunkter under året. Men iår var jag tvungen att avstå pga skada och därför har jag verkligen sett fram mot vad jag trode var nästa års lopp.
Och det är inte konstigt att ni har fått så mycket beröm Magnus. Att bli påhejad med namn av arrangörerna uppskattas verkligen. Och ni har haft mycket väl fungerande funktionärs team. Många tack för att jag har fått springa iallafall två lejonbragden lopp! Och jag hoppas verkligen att loppet kommer återupptas igen!
Mr. B
1963 • Hemma
#4
23 juni 2015 kl 21:05
1 Gilla
Så trist!

Men Lejonbragdens arrangörer och funktionärer har nått något snäpp längre än de allra flesta andra, och jag kan på något sätt förstå att man vill sluta när man är på topp.

Jag är egentligen inte förtjust i 100km asfalt, och det var inget nöje att placera maginnehållet i omgivningarna efter sex mil, men ändå gillade jag loppet, totalt sett. Det får väl vara ett gott betyg.
Lars Jönsson
1968 • Degeberga
#5
28 juni 2015 kl 11:46
1 Gilla
Tack för ett bra arrangemang och allt jobb ni lagt ner! Ett av mina finaste löparminnen är Lejonbragden 2014. Hoppas som ni andra att loppet kan återkomma någon gång. Hade sett framemot att göra ett nytt försök.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.