Löpning Tävlingar & Motionslopp 5 inlägg 6252 visningar

Bästa loppet i Sverige?

1987 • Råcksta
#1
28 juni 2015 - 23:04
Gilla
Nu har jag farit och flängt i över 3 år, både i Stockholm, i Sverige och några gånger utomlands. Jag vill ständigt försöka förnya mig och min löparkalender. Det var bland annat därför som jag bytte ut Trosa Stadslopp (3 år i rad) mot Kalmar Malkars igår, för att springa ett lopp och helst uppleva ett nytt lopp.

Nu undrar jag vilket lopp som är det bästa i Sverige? Dels är jag nyfiken på vilket och varför? Samtidigt hoppas jag att kanske hittar något lopp som jag kan planera in någon dag framöver och springa själv, som jag ännu inte har sprungit.
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
#2
29 juni 2015 kl 07:06
Gilla
Det bästa lopp jag sprungit är Skatås Fem Ryggar.

Trampa en halvmara i terrängen med allt vad det innebär. Lervälling om det har regnat på, som årets upplaga. Härliga uppförsbackar som en fick sätta viljan till sitt yttersta (ogillar Brudarmossens backe), branta nedförsbackar där en fick springa/lunka taktiskt, spikrak stentrappa där räckesåkning var inte att rekommendera, härlig publik och medlöpare, grymt bra upplevelse!

Låter jobbigare än vad det är. Helt klart det bästa (och värsta) loppet jag sprungit.

Om en vill, så är banans höjder med i FKT (fastest known time). Skriv ut deras orienteringskarta och spring höjderna så snabbt som möjligt. ;)
http://www.skatasryggar.se/
1956 • PARTILLE
#3
29 juni 2015 kl 09:40
Gilla
En fråga som inte går att besvara. Eftersom det nog finns lika många svar som löpare...
1963 • Göteborg
#4
29 juni 2015 kl 19:22
Gilla
Kraftprovet 11,6 km Trollhättan kan vara en rätt rolig utmaning. Det går sent en fredag eftermiddag i juli. Det är ofta varmt och fuktigt. Det är rätt mycket folk längs banan som går i ett rätt naturskönt område kring sluss- och kraftverksområdet i Trollhättan. Det finns rätt mycket att se kring banan, men det är är också en utmaning i och med att banan är rätt kuperad. Underlaget är mest asfalt, sen är det en hel del grus och även ett terrängavsnitt. Slussbackarna som man får ta sig upp för vid 8 , lär du aldrig glömma.
http://www2.idrottonline.se/TrollhattansSOK/Arbetsrum/Kraftprovet/


Första delen av banan. https://vimeo.com/70702584
Andra delen av banan. https://vimeo.com/71159672
Hobbylöparn
Östermalms IP
#5
29 juni 2015 kl 19:57
Gilla
Stockholm Marathon.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.