Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 4979 visningar

Saucony Triumph 11 vs Triumph iso

1952 • Varberg
#1
4 augusti 2015 - 11:23
Gilla 
Vi har köpt två par Saucony Triumph 11 och är verkligen jättenöjda. De är skonsamma för kroppen, ger ett fint och kraftfullt löpsteg och har egentligen ingenting negativt. Påminner om Nike Vomero 4 och tidigare. Nu är frågan om den nya modellen som väl heter "Iso" håller samma klass. Tacksam för utbyte av erfarenheter.
Åsa
1978 • Tyresö
#2
4 augusti 2015 - 20:36
Gilla 
Här finns iaf en beskrivning av vilka skillnaderna är mellan modellerna i form av material osv. Personen som skrivit det verkar ju väldigt nöjd, men man får väl läsa texten lite mer neutralt. http://www.motioncontrolrunningshoes.org/saucony/saucony-triumph-11-vs-iso-review.htm

Jag har Iso-modellen av Triumph, men har aldrig haft 11:an så jag kan inte jämföra dem. Är på det stora hela nöjd med skon. Det är dämpningen som är "grejen", vill man också ha mycket stöd för foten i övrigt så är det här nog inte rätt modell då övriga skon är mjuk.
1952 • Varberg
#3
5 augusti 2015 - 09:25
Gilla 
@Åsa:
Den största förändringen verkar vara snörningen. Jag är lite skeptisk mot innovationer där och har sett någon här som haft problem med hållbarheten. Jag tycker det är viktigast att kunna dra åt högst upp runt fotleden. I övrigt verkar den vara ganska lik 11:an så det är klart att jag måste testa den.
Storleken på 11:an var lite annorlunda så 7½ UK blev 42 vilket gör att de är en aning stora, men det gör inget. 7 UK blir på gränsen till att vara små. Hur upplever du storleken?
Åsa
1978 • Tyresö
#4
6 augusti 2015 - 22:02
Gilla 
Jag har sedan tidigare Saucony Mirage och Kinavara. Har inte tänkt på något särskild storleksskillnad på dem jämfört med Triumph:en.

Pga skada har jag bara sprungit ca 60 km i dem hittills. Däremot jag har använt dem som vardagsskor ca maj - nu då deras dämpning är bra för min plantar fasciit. Har inte tyckt att de slitits på något märvärdigt sätt.

När du nämner detta med att dra åt runt fotleden: Jag minns att första gången jag provade skon reagerade jag på att "plösen" såg lite kort ut. Det fanns liksom inte så mycket plös över när jag knutit i översta hålen, dubbelt, så där som man gör. Med andra skor sticker det ju ofta ut en bra bit plös utanför knuten, eller hur jag nu ska förklara. Jag var orolig att det skulle orsaka något sort problem (t ex att plösdelen skulle dras tillbaka medan jag sprang och hamna under knytningen).
Det har dock inte uppstått något problem med det alls. Den håller sig på plats, kanske beroende på att ISO-konstruktionen gör att den inte alls åker omkring. Och det är inget som påverkar hur högt man kan knyta skon eller hur hårt man kan dra åt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.