Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 4623 visningar

Ont utsida lår under långpass

Mattias Thorén
1979 • Malmö
#1
2 oktober 2008 - 15:49
Gilla
Hittade inget när jag sökte så jag startar en ny tråd.

Jag har under både mian pass på 3 mil fått väldigt ont i utsidan på låret efter ca 21-22 km löpning. Men utsida menar jag ungefär där gropen på sidan av rumpan och sen ner ca en dm längs låbenet (alltså inget problem nere mot knät.

Någon som vet vad detta kan bero på? Och framförallt om ni vet om jag kan undvika det med att träna/stärka upp vissa muskler på något sätt?

Kan väl nämnas att min springteknik inte är den bästa, så det kan mycket väl vara något fel med den :-)
Maria Andersson
1966 • Kungsbacka
#2
2 oktober 2008 kl 17:12
Gilla
Skulle tro att det är yttre delen av höftleden som protesterar - trochanterit? Allmänt så belastar du ju lederna mindre om musklerna runt dem är starka, så träna rumpa och ben kan ju vara ett förslag. Eller så sprang du längre än vad kroppen var tränad för??
Mattias Thorén
1979 • Malmö
#3
3 oktober 2008 kl 11:36
Gilla
Visst sprang jag långt mot vad jag brukar så det är klart det kan spela in. Men det var just där det gjorde ont och inte någon annanstans (trots minst 45 minuters ytterligare löpning) så det känns inte som att jag var allmänt slut i kroppen.
selma
1978 • Stockholm
#4
3 oktober 2008 kl 12:17
Gilla
piriformissyndrom, trochanterit..knäproblem kan ge sekundära höftbesvär...hm, bäst att du går till en yrkesgrupp om kan leder, senor och muskler (sjukgymnast/ ortoped osv) och låter dig undersökas. Finns idrottsintresserade sjukgymnater du kan leta upp via eniro. Lycka till!
carina lindahl
1960 • Jönköping
#5
6 maj 2009 kl 11:17
Gilla
Hej mattias, ser att det är ett tag sedan du öppnade tråden. Jag är nyfiken på om du fått något svar som verkar stämma? Jag har själv samma problem. högerbenet blir helt stumt på långpass. För övrigt är jag pigg som tusan. Nu kommer jag inte riktigt lika långt som du men det är ju en annan femma. Jag blir stum efter ca 15 km på höger benet. det börjar kännas i korsryggen, går sen ner/kryper ner mot höger skinka och sen ner på utsidan av höger lår till halvvägs mellan rumpa och knä. antar att det är muskeln som slutar där....tacksam om du tar dig tid med ett svar.../mvh Carina
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.